BIST 10.540
DOLAR 32,28
EURO 35,02
ALTIN 2.476,35
HABER /  GÜNCEL

Nasıl seks kölesi oldular?

Fuhuş çetesinin eline düşen seks köleleri anlattı... Nasıl bu tuzağın içine düştüler? İşte size ibretlik öyküler...

Abone ol

İzmir'in de bulunduğu dört ilde düzenlenen operasyonda yakalanan ve fuhuş çetesinin eline düştükleri belirlenen kadınlardan birinin Gürcistan uyruklu olduğu ve savaştan kaçtığı, Ukraynalı bir kadının ise kanser olan annesinin tedavisi için iş bulma amacıyla Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün fuhuş çetesine yönelik düzenlediği ''Uslanmazlar'' kod adlı operasyonda yakalanan yabancı uyruklu 22 kadının alınan ifadelerinde, kadınların yaşadıkları dram ortaya çıktı.

SAVAŞTAN KAÇTI SEKS KÖLESİ OLDU

İfadelere göre, Gürcistan'da yaşayan Nadari L. (26), Kafkasya'da yaşanan gerginlik ve Rus uçaklarının bombardımanı üzerine Sarp sınır kapısını geçerek, Türkiye'ye giriş yaptı. Savaştan kaçan ve sona erinceye kadar Türkiye'de kalmayı amaçlayan genç kadın, Hopa'da, daha önce tanıştığı bir arkadaşının aracılığıyla ''iş bulmasına yardım edeceği'' gerekçesiyle Antalya'da bulunan A.S'ye yönlendirildi. Antalya'ya gelen genç kadın, A.S'nin de üyesi olduğu ileri sürülen ''fuhuş çetesinin'' eline düştü. Nadari L, bulunduğu grupta henüz bir hafta kalmışken, polisin operasyonu sonucu kurtarıldı.

AMACI, ANNESİNİN TEDAVİSİNE MADDİ DESTEK OLMAKTI

Yakalanan kadınlardan Ukrayna uyruklu Krystyna T'nin (22) ise fuhuş çetesinin ülkesindeki uzantısı tarafından kandırıldığı belirlendi. Annesi Nadejda'nın kanser tedavisi gördüğü ve tedavi masraflarını karşılamakta güçlük çektiği öğrenilen Krystyna T, ''zenginlerin bakıcılığı'', ''barda garsonluk'' gibi işlerde çalışarak yüksek gelir elde edebileceği önerisi üzerine Türkiye'ye geldi. Ukrayna'da kendisine verilen irtibat numarasındaki kişilerin yanına giden genç kadın, bir eve yerleştirildiğini ve burada pasaportuna el konularak fuhşa zorlandığını anlattı.

FUHUŞ YAPMAK İSTEMEYİNCE ODAYA KİLİTLEDİLER

19 yaşındaki Moldova uyruklu Lilia B. de ülkesinde tanıştığı ve ''tatil yaparken iyi para kazanma'' teklifinde bulunan kişi ile geldiği Türkiye'de, kendisini fuhuş çetesinin içinde buldu. Para karşılığı erkeklerle birlikte olmaya karşı direnmesi üzerine, bir odaya kilitlendiğini ve uzun süre burada tutulduğunu anlatan genç kadın, burada tehditle erkeklerle birlikte olduğunu ve uzun süredir bunun devam ettiğini ileri sürdü.

Kadınların zanlılardan şikayetçi oldukları bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri 8 aya yakın sürdürdükleri soruşturmanın ardından İzmir, Antalya, Manisa, Hatay'da 3 ayrı gruba yönelik operasyon başlatmış, operasyonlarda 33 kişi gözaltına alınırken, yabancı uyruklu 22 kadın da yakalanmıştı.

Kadınların sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiler.