BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,99
ALTIN 2.447,44
HABER /  GÜNCEL

İl il imsakiye için TIKLAYIN!

Türkiye, Ramazan heyecanını hazır! İstanbul'da çok sayıda etkinlik var. İmsakiye için TIKLAYIN...

Abone ol Dinlerin ve kültürlerin buluştuğu, medeniyetlerin beşiği İstanbul, iftar sonrası kültür ve sanat etkinlikleriyle renklenecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin her yıl düzenlediği ramazan etkinlikleri, bu yıl ''Kandiller Yanarken Uluslararası İstanbul Ramazan Etkinlikleri'' adıyla gerçekleştirilecek.

İstanbul'da düzenlenecek etkinlikler, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nin yanı sıra Cevizlibağ'daki Topkapı Kültür Parkı ve Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde bugün başlayacak ve 2 Ekime kadar sürecek.

Kandiller Yanarken etkinlikleri çerçevesinde 33 gün boyunca 500'e yakın program, İstanbullularla buluşacak. Ünlü sanatçıların konserleri, anma programları, Kadir Gecesi özel programları, sema gösterileri, tiyatrolar, eski İstanbul davulcuları, temaşa sanatları, mehter konserleri, şişme karakterler, Karagöz-Hacivat, hediyeli yarışmalar ve birbirinden renkli gösteriler sunulacak.
 
2008 yılına ait imsakiyenizi bilgisayarınıza
indermek için

Etkinlikler, bu akşam Tophane Kültür Parkı'nda, Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Özhan'ın konseriyle başlayacak.

Tasavvuf müziği sanatçıları Veysel Dalsaldı, Mehmet Erenler, Ender Doğan, Erkan Mutlu ve Fatih Koca'nın eserlerini seslendireceği konserlerde, Ses ve Nefes Tasavvuf Topluluğu ile Dervişane Topluluğu da sahne alacak.

BEZAD Halk Dansları Topluluğu, Bosna Bedem İlahi Grubu ve Endonezya'nın etnik müzikleriyle tanınan Grup Debu da etkinliklere farklı renkler katacak. Dünyaca ünlü Mısırlı Hafız Dr. Ahmet Naina, bu yılki etkinliklerde Kur'an-ı Kerim ziyafeti verecek.

Bedirhan Gökçe ve Dursun Ali Erzincanlı şiirleriyle sahne alacak, yol hikayecisi Tayfun Talipoğlu sevenleriyle buluşacak.

Hüseyin Goncagül ve ekibinin sahneleyeceği Geleneksel Temaşa Sanatları ve Mehteran Takımı Konserleri, ramazan ayı boyunca her gün konuklara hoş saatler yaşatacak. Minik Dualar Grubu da ilahiler seslendirecek.

Ramazan Bayramı'nın ilk günü Nihat Doğan, ikinci günü Uğur Işılak ve son günü ise Murat Göğebakan, Feshane'de konser verecek.