BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,95
ALTIN 2.441,31
HABER /  GÜNCEL

Çubukçu toplu sünnet şöleninde

Çubukçu, Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvası'nda, hayırsever işadamı Hikmet Tanrıverdi ile SHÇEK tarafından gerçekleştirilen toplu sünnet törenine katıldı.

Abone ol

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yuvalarında kalan çocukların giysiye ve yiyeceğe ihtiyaçlarının olmadığını belirterek, ''Sizlerden isteğimiz, bu çocukların en çok ihtiyacı olan şey, toplumla kaynaşmak, sosyal yaşamla bütünleşmek olduğunu düşünerek, onların ailesi olmak'' dedi.

Nimet Çubukçu, Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvası'nda, hayırsever işadamı Hikmet Tanrıverdi ile SHÇEK tarafından gerçekleştirilen toplu sünnet törenine katıldı.

Çubukçu, burada yaptığı konuşmada, törenin düzenlendiği alanı ilk kez bu denli kalabalık gördüğünü ifade ederek, ''Her ne kadar evsahipliği bize ait olsa da evsahipliğini paylaştığımız, sosyal sorumluluk projesinin sahibi Hikmet Tanrıverdi, benim çok eskiden tanıdığım ve özel dostluğum olan birisi. Bu, bir kez daha farklılığını gösterdi'' diye konuştu.

Çubukçu, SHÇEK'te büyük değişim ve dönüşüm yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Öncelikle kurum bütçemiz arttı ve bu kurum çatısı altındaki çocuklar, artık toplumda giysi yardımı, Ramazan bayramlarında şeker, çikolata ve lokum getirdiğimiz, Kurban bayramlarında bahçesinde kurban kesip, etini kavurduğumuz, derisini bağışladığımız kurumlar olmaktan çıktı. Bu kurumlarda yaşayan çocukların giysiye ve yiyeceğe ihtiyacı yok. Devlet bunu en iyi şekilde karşılıyor. Sizlerden isteğimiz, millet olarak bu kurumlardaki değişim doğrultusunda, çocukların en çok ihtiyacı olan şey, toplumla kaynaşmak, sosyal yaşamla bütünleşmek olduğunu düşünerek, onların ailesi olmak.

Biz, elbette kurum olarak kendimizi çok büyük bir aile olarak görüyoruz. Ama bu çocuklar toplumun her kesimiyle diyalog kurmak zorunda, sadece kendi yaş gruplarıyla ve öğretmenleriyle değil. İşte bu yüzden burada gerçekleştirilen proje, benim için çok anlamlı, çok güzel.''

SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış da, ''SHÇEK, hükümet, bakan, personel ve halk desteğiyle, bugün çağdaş dünyada varolan sosyal hizmetleri yakalamış durumda. Bu kampüs içindeki tesisler, Türkiye'de 600 civarındadır ve çok güzel hizmet vermektedir'' dedi.


-''100 TANE ÖMER'İMİZ OLDU''-


Oğlu Ömer Tanrıverdi'yi, kurumdaki 100 çocukla birlikte sünnet ettiren hayırsever işadamı Hikmet Tanrıverdi de sevginin paylaştıkça çoğaldığını söyledi. Tanrıverdi, ''Bizim bir tane Ömer'imiz vardı, şimdi 100 tane Ömer'imiz oldu'' diye konuştu.

Tanrıverdi, törene katılan kadınlara seslenerek, kurumdaki çocuklara gönüllü annelik yapmaları çağrısında bulundu.

Sunuculuğunu Süheyl Uygur'un yaptığı törende, 10. Yıl Marşı eşliğinde sahneye çıkan sünnet çocuklarına bakan Çubukçu altın taktı ve fotoğraf çektirdi.

Törende, Şeyh Zayed folklor ekibi ve tekvando grubu gösteri sundu. Kongolu ''Debora'' adlı çocuğun da aralarında bulunduğu tekvando grubu, gösterilerini ''Vatan sana canım feda'' ve ''Herşey vatan için'' sloganları eşliğinde gerçekleştirdi.

Törene, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ile merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.