BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  POLİTİKA

Yeni gelin nikahta Erdoğan'a söz verdi

Başbakan Erdoğan, Güral Porselen'in sahibi İsmet Güral'ın oğlu Ali Güral ile Ceren Kanlıcı'nın nikah şahitliğini yaptı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Güral Porselen'in sahibi İsmet Güral'ın oğlu Ali Güral ile Ceren Kanlıcı'nın nikah şahitliğini yaptı. Başbakan Erdoğan'la nikah cüzdanını verdiği gelin arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Başbakan Erdoğan'ın 'üç çocuk' ısrarı üzerine, gelinin ağzından 'İnşallah Başbakan'ım' sözleri döküldü.

Sheraton Otel'de düzenlenen nikahı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kıydı. Gelin ile damadın şahitliklerini ise Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka ve Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi İstvan Szabo yaptı.

Başbakan Erdoğan, gelin ve damadın evlilik akdini kabul ettiklerini söylemesinin ardından, ''Ben de şahit oldum. Allah'tan mutluluklar diliyorum'' dedi. Daha sonra evlilik cüzdanını gelin Ceren Güral'a veren Erdoğan, her iki aileye de mutluluklar dileyerek, yeni evlenen çiftten vatana, millete faydalı nesiller yetiştirmelerini istedi. Erdoğan'ın ''Bizim bir de çiftlerden isteğimiz oluyor. En az 3 çocuk, diyoruz. Gerisi Allah kerim'' demesi üzerine, gelin Ceren Güral, ''İnşallah Sayın Başbakanım'' dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bu milletin, bu vatanın, bu şekilde nitelikli ailelerden zengin bir nesle ihtiyacı var. Vasıflı ailelere ihtiyacı var. Şu anda Türkiye'de genç nüfus ile övünüyoruz, ama maalesef yaşlanmaya giden bir süreç var. Bu ülkede ne yazık ki yapılan farklı bazı propagandaların neticesinde daha önce genç, dinamik bir nüfusa sahipken şimdi bir geri dönüş başladı. Eğer böyle gidersek, 2037-2038'de yaşlanma oranı yüzde 60 oranı ile 65 yaşın üzerine çıkacak. Bu, bizim için bir felakettir. Kalkınmanın en büyük dinamiği genç, dinamik ve yetişmiş bir nüfustur. Bunun için bizde sorumluluk noktasında olanlar bunun kesinlikle şuuru içerisindeler. Onun için de 'Haydi kızlar okula' diyoruz. Eğitim seferberliği yapıyoruz. Okuma-yazma oranında şu anda yüzde 89'lara ulaştık, yüzde yüze doğru da inşallah ulaşacağız.''

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, gelin-damat ve aileleriyle fotoğraf çektirdi.