BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  GÜNCEL

Siirt Cezaevi'nde tecavüz skandalı!

Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tecavüz zanlısı İlhami Çolak'ın cezaevinde adli suçtan tutulan 6 çocuğua tecavüz ettiği iddia edildi.

Abone ol

Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tecavüz zanlısı İlhami Çolak'ın cezaevinde adli suçtan tutulan 6 çocuğa tecavüz ettiği iddia edildi.

Yaklaşık bir yıl önce Elazığ'da tecavüz suçundan tutuklanan İlhami Çolak, tecavüz ettiği kişilerin ailelerinin saldırısına uğramaması ve güvenlik nedeniyle Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne getirildi. Cezaevi'nde geçici koğuş sorumlusu olduğu belirtilen Çolak'ın bulunduğu koğuşa, durumu belli olmayan tutuklu ve mahkumların konulduğu belirtildi.
 
CEZAEVİ İDARESİNİN BİLGİSİ VAR 
 
Daha önce de cezaevinde birçok çocuğa tecavüz ettiği belirtilen İlhami Çolak'ın yaptıkları, 22 Mayıs 2010 tarihinde Sivas'ta adli suçtan tutuklanan ve Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne getirilen Aydın Sevinç'in, aynı akşam olaya şahit olmasıyla ortaya çıktı. Aydın Sevinç adlı mahkum, avukat aracılığıyla verdiği bilgide, "Beni de Sivas'tan Siirt'te getirdiklerinde daha hangi koğuşa götürüleceğim belli olmadığı için İlham Çolak'ın sorumlusu olduğu 'geçici koğuş' denilen yere attılar. Akşam saatlerinde yaklaşık 40 yaşındaki Çolak, 17 yaşındaki B. K. adındaki çocuğa tecavüz etti. Ben bu durumu görünce kabullenemedim ve kavga ettik. Ben Çolak'ı şikayet ettim. Ama kavgayı ben başlattığım gerekçesiyle sadece bana disiplin cezası verdiler. Birçok kez şikayet etmeme rağmen, herhangi bir sonuç alamadım" dedi.
 
'Gardiyanlar olayın dışarıya yansımaması için çocukları tehdit ediyor' Çolak'ı şikayet ettikten sonra başka çocuklara da tecavüz edildiğini öğrendiğini iddia eden Sevinç, avukatı aracılığıyla şunları aktardı: "Benim sürekli Çolak hakkında şikayette bulunduğumu gören diğer tutuklular, Çolak'ın daha önce de geçici koğuşa getirilen 6 çocuğa daha tecavüz ettiğini söylediler. Bu olaydan sonra, cezaevinin sorumsuzluğundan dolayı müşahede koğuşunda bulunan S, adlı 15 yaşındaki çocuğa da tecavüz etmiş. Gardiyanlar ise, S'ye 'sakın bu olay dışarıya yansımasın, eğer duyulursa rezil olursun, halkın içine çıkamazsın' şeklinde tehdit ediyorlar."
 
OLAYIN DUYULMAMASI İÇİN B.K. İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ
 
Olaydan sonra tecavüze uğrayan B.K.'nin büyük bir psikolojik travma yaşadığını belirten Sevinç, birçok defa çocuk koğuşunu değiştirilmesi için dilekçeyle idareye başvurmasına rağmen hiçbir sonuç alamadığını belirtiyor. Sevinç, "Benim ısrarlı şikayetlerimden dolayı, bu durumdan huylanan Cezaevi İdaresi bu olayın üstünü kapatması ve duyulmaması için 3-4 gün önce B.K.'yi İstanbul'da bir cezaevine gönderdi" diye aktardı.
 
Cezaevinde havalandırma kısmında 'Güneşlik' diye bir yerde Çolak'ın çocukları aynalar karşısında soyarak fantezi yaptığını ileri süren Sevinç, "Bu tecavüz olayında gardiyanların bilgisi olmasına rağmen, çocukları tecavüzcü bir kişinin koğuşundan almayı bırak, özellikle havalandırma kısmında bulunan 'Güneşlik' diye bir yerde, aynalar karşısında kendisini soyarak çocuklara da aynısını yapmasını zorladığını görmelerine rağmen hiçbir müdahalede bulunmuyorlar" iddiasında bulundu.
 
CEZAEVİ YETKİLİLERİ BİLGİ VERMEDİ 
 
Konu ile ilgili görüştüğümüz cezaevi yetkilileri ise, cezaevi ile ilgili bilgi verme yetkilileri olmadığı gerekçesiyle, bilgi vermekten kaçındı. (Yüksekovahaber)