BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,73
ALTIN 2.498,39
HABER /  GÜNCEL

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı kim?

Yeni Bakanlar Kurulu listesi açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı 64. hükümette yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu oldu. Peki yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı kim?

Abone ol

Yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onayladı. 

Yeni Bakanlar Kurulu listesinde adı en çok merak edilen isimlerin başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı geliyordu.

Kameralar karşısına geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64. hükümet üyelerini açıkladı. Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Süleyman Soylu'nun getirildiğini açıkladı.

1 Kasım seçimleri öncesi kurulan seçim hükümetinde ise İçişleri Bakanlığı görevini Faruk Çelik yürütüyordu.

SÜLEYMAN SOYLU ASLEN NERELİ?

Aslen Trabzon Of'lu bir ailenin çocuğu olan Soylu 1969 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul'da tamamladı. Plevne Lisesi mezunu olan Süleyman SOYLU, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirmiştir.

Süleyman SOYLU, siyasal yaşamına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda başladı. Ailesi DP-AP geleneğinden gelen ve bu kültürün içinde yetişen Süleyman SOYLU, 1987–1990 yılları arasında, DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda Yönetim Kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı görevini üstlendi. 1995 yılında ise DYP Gaziosmanpaşa yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

YENİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI KİM?

17 Temmuz 1995 yılında yapılan DYP Gaziosmanpaşa Olağan Genel Kurulunda, delegenin ve tabanın isteği üzerine ilçe başkanlığına aday oldu. Yapılan seçimler neticesinde, 25 yaşında Türkiye'nin en genç ilçe başkanı seçildi. Yine parti tabanının ve Gaziosmanpaşa halkının isteği üzerine, daha çok hizmet anlayışıyla hareket etti ve Doğru Yol Partisi'nden Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı oldu.

 Süleyman SOYLU'nun yerel siyasetteki başarıları, halka güven veren yaklaşımı, 1999 yılında yapılan DYP İstanbul 7. Olağan Kongresi'nde onu İstanbul İl Başkanı yaptı. 3,5 yıl boyunca sürdürdüğü İstanbul İl Başkanlığı görevinden, 2002 genel seçimlerinde aday olmak için ayrıldı.

 Süleyman SOYLU, 6 Ocak 2008 tarihinde yapılan Demokrat Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresi’nde geçerli 800 oyun 529'unu alarak DP Genel Başkanlığına seçildi.

16 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Demokrat Parti (DP) 5. Olağanüstü Büyük Kongresinde İkinci tur sonuçlarının ardından Süleyman Soylu ve Mehmet Ali Bayar, genel başkan adaylığından çekildi. DP Genel Başkanlığına Hüsamettin Cindoruk seçildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından aktif siyasete yeniden davet edilen Süleyman Soylu 5 Eylül 2012 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katıldı. 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan Ak Parti 4. Olağan Genel Kurulunda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine ve ardından da Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilen Süleyman Soylu, 1,5 yıl Ar-Ge Başkanlığı görevini üstlendikten sonra 14 Nisan 2014 tarihinde Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi.

1 Kasım seçimlerinde Trabzon'dan milletvekili seçilen Süleyman SOYLU evli ve iki çocuk babasıdır.

YENİ KABİNE VE YENİ BAKANLAR TAM LİSTESİ

Başbakan: Ahmet Davutoğlu
Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş
Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek
Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan
Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş
Başbakan Yardımcısı: Lütfi Elvan
İçişleri Bakanı: Efkan Ala
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak
Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu
Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz
Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatmagül Demet Sarı
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfekçi
Maliye Bakanı: Naci Ağbal
Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı
Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz
Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım