BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,98
HABER /  GÜNCEL

Yeni Başbakan kim oldu son dakika açıklaması

Yeni Başbakan Binali Yıldırım oldu. AK Parti'den yapılan son dakika açıklamasıyla Yeni Başbakan Binali Yıldırım'ın ismi kamuoyuna açıklandı.

Abone ol

AK Parti'de genel başkan adayı resmen açıklandı.

Ahmet Davutoğlu'nun yerine partinin yeni genel başkanı Binali Yıldırım oldu.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) bugün saat 11.00'de toplandı. Toplantı, 45 dakika sürdü. Daha önce saat 14.00 olarak bildirilen açıklamanın saati bir saat geriye alındı.

BİNALİ YILDIRIM ALKIŞLARLA SALONA GELDİ

Binali Yıldırım, toplantının yapılacağı salona partililerin alkışları eşliğinde girdi. Yıldırım, salona gerdiği sırada ayakta alkışlandı.

yeni başbakan binali yıldırım oldu

"ADAYIMIZ BİNALİ YILDIRIM"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, saat 13.00 sıralarında kameraların karşısına geldi ve Binali Yıldırım ismini açıkladı.

Çelik şunları söyledi:

"Çok değerli bir arkadaşımız, büyük bir mutabakatla İzmir Milletvekilimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım genel başkan adayı olarak seçilmiştir.

'HAVAYOLUNU HALKIN YOLU YAPTIK' SLOGANIYLA...

Başarılarıyla, bütün bakanlık, bütün siyaset hayatı boyunca AK Parti’nin kurucusu olarak bu yola çıkan ilk değerli arkadaşlarımızdan bir tanesidir kendisi. Başarılarıyla, hizmetleriyle ‘Havayolunu halkın yolu yaptık’ sloganıyla millete dokunan, milletle beraber yürüyen, milletle beraber siyaset yapan çok değerli bir siyaset adamı, bir devlet adamı olarak bugünlere gelmiştir. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli makamlarından birine olan adaylığı büyük mutabakatla ortaya çıkmıştır.

Çok şerefli bir görev, kendisini kutluyoruz. Bütün arkadaşlarımız adına kendilerine hayırlı olsun diliyorum, Allah mahcup etmesin."

'TEMEL'Lİ ESPRİ

Binali Yıldırım, isminin açıklamasının ardından kürsüye gelerek bir konuşma yaptı.

Binali Yıldırım şöyle konuştu:

''Aklıma bir şey geldi. Temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş kürsüye çıkmış bakmış ki konuşması yok benimki gibi. Sonra demiş ki topluluğa buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben, şimdi artık Allah biliyor.

Çok değerli dava arkadaşlarım aziz milletim sözlerimin başında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyoruz.

yeni başbakan kim oldu

"BENİM İÇİN ONURLARIN EN YÜKSEĞİ"

22 Mayıs Pazar günü 2. Olağanüstü Büyük Kongremizi gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluktur. Görevi devredecek olan sayın genel başkanımız, başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

"TERÖR BELASINI GÜNDEMDEN ÇIKARACAĞIZ"

Milletimize şunu Diyarbakır'a orada hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına gitmeden önce bir şey söylemek istiyorum. Milletim rahat olsun bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah'a emanet olun."

Binali YıldırımYeni Başbakan olan Binali Yıldırım isminin açıklanması sonrası ayakta alkışlandı. 

TEMAYÜL YOKLAMASINDA YÜZDE 80 BİNALİ YILDIRIM İSMİ ÇIKTI

AK Parti'de 2. Olağanüstü Genel Kurulu öncesi yapılan temayül yoklamalarından yüzde 80 gibi yüksek bir oranla yeni Başbakan Binali Yıldırım olsun sonucu çıktı.

Binali Yıldırım'ı Bekir Bozdağ ve Numan Kurtulmuş izledi.

başbakan kim oldu binali yıldırım nereliTemayül yoklamasından çıkan yeni Başbakan Binali Yıldırım oldu.

AK PARTİ KONGRESİ NE ZAMAN?

AK Parti 22 Mayıs pazar günü yapılacak olan 2. Olağanüstü Kongre'ye tek adayla girecek. 

AK Parti Kongresi'nin tamamlanması sonrası yeni Genel Başkan, Başbakanlık için hükümeti kuracak. Hükümetin 1 hafta içinde güvenoyu alarak göreve başlaması bekleniyor.

binali yıldırım yeni başbakan oldu

YENİ KABİNE GELİYOR KİMLER GİDER KİMLER KALIR?

Yeni Başbakan'ın dışında kabinede yapılacak değişiklikler de merak konusu. AK Parti kulislerinde konuşulanlara göre kabinede 6-7 isim değişecek. Yine kulislerde konuşulanlara göre, Ahmet Davutoğlu'na yakın isimlerin kabine dışı kalacağına kesin gözüyle bakılıyor.