BIST 10.267
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.393,09
HABER /  DÜNYA

Kaybolan Mısır yolcu uçağından kötü haber

Mısır Havayolları'na ait, 804 sefer sayılı Paris-Kahire seferini yapan uçak havada kayboldu.

Abone ol

AFP'ye konuşan bir Yunan havacılık kaynağı, uçağın Kerpe adasının yaklaşık 130 deniz mili açığında düştüğünü söyledi.

Yolcu ucağı yerel saatle 23.09'da Paris'ten havalanmıştı. Uçakta 59 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu. Airbus A 320 ile Mısır hava sahasına girdikten 16 km sonra irtibatın kesildiği açıklanmıştı.

Mısır Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, Paris-Kahire seferini yapmakta olan "MS804" sefer sayılı Airbus A320 tipi yolcu uçağının, Paris Charles de Gaulle Havaalanı’ndan yerel saat 23.09'da havalandığı belirtildi.

Açıklamada uçağın Kahire yerel saatliyle 02.45’te Akdeniz’de Mısırhava sahasına girdikten sonra radardan kaybolduğu bildirildi.

Uçakta 59 yolcu ve 7 mürettebat toplam 66 kişinin bulunduğu ifade edilen açıklamada, uçağın pilotu tarafından her hangi bir acil durum çağrısı yapılmadığı duyuruldu.

UÇAKTA KİMLER VAR?

Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı Sözcüsü "uçak büyük ihtimalle Akdeniz'e düştü" dedi.

Mısır Havacılık Bakanlığı, uçakta 30 Mısırlı, 15 Fransız, 2 Iraklı, 1 İngiliz, 1 Belçikalı, 1 Kuveytli, 1 Suudi Arabistanlı, 1 Sudanlı, 1 Çadlı, 1 Portekizli, 1 Cezayirli, 1 Kanadalı yolcunun bulunduğunu açıkladı.

AP: UÇAK DÜŞTÜ

Associated Press'in haberine göre, Mısır havacılık yetkilileri uçağın düştüğünü söyledi. Yetkililer, uçağın enkazının bulunması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü belirtti.

AFP'ye konuşan bir Yunan havacılık kaynağı, uçağın Kerpe adasının yaklaşık 130 deniz mili açığında düştüğünü söyledi. Aynı kaynak, pilotla son temasın, uçak radardan kaybolmadan üç dakika önce kurulduğunu belirtti.

Yerel saatle 02.45'te irtibat kesilen uçağın Akdeniz'e düşmüş olmasından korkuluyordu.

Havayolu şirketi ve Mısır havacılık yetkilileri daha önce uçağın Akdeniz'e düşmüş olduğuna inanıldığını belirtmişlerdi. Ancak yetkililer daha sonraki açıklamalarında henüz kesin bir sonuca varmak için erken olduğunu belirtmişlerdi.

YUNAN ADASI YAKINLARINDA DÜŞTÜ

Yunan havacılık yetkilileri, uçağın Yunanistanın Karpatos adası açıklaında düştüğünü açıkladı. Ancak hangi ülkenin hava sahasında düştüğüne yönelik henüz resmi bir açıklama gelmedi.

MISIR HAVA YOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

 Mısır Hava Yolları resmi sitesinde yapılan açıklamada, Mısır Silahlı Kuvvetleri’nin kaybolan uçakla ilgili acil durum çağrısı tespit ettiği duyuruldu. Açıklamada; "Silahlı Kuvvetler tarafından kaybolan uçağın acil durum cihazlarından 04:26’da sinyal aldığı bize bildirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

 Söz konusu açıklamadan kısa bir süre sonra Mısır Silahlı Kuvvetleri resmi sözcüsü Muhammed Semir, facebook hesabından yaptığı açıklamada; "Silahlı kuvvetler kaybolan yolcu uçağıyla ilgili her hangi bir acil durum çağrısı almamıştır." dedi.

 Uçağın yerel saati ile 02:45’te radardan kaybolduğunun duyurulmasına rağmen, Silahlı Kuvvetler’in 04:26’da acil durum çağrısı aldığı şeklindeki açıklama tartışmalara neden oldu. 

AİRBUS'TAN AÇIKLAMA

Airbus şirketi, Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz’de radardan kaybolan A320 tipi yolcu uçağının Mısır Hava Yollarına Kasım 2003'te teslim edildiğini açıkladı.
Şirketten yapılan yazılı açıklamada,  ''Uçağın şu ana kadar 48 bin saat uçuş gerçekleştirdiği'' bildirildi.
Uçağın düşüşünden dolayı büyük üzüntü duyulduğu kaydedilen açıklamada, Airbus şirketinin, ''Uçak Kazalarını Araştırma Bürosu ile birlikte kazayı araştıracak bütün yetkili kurumlara gereken teknik desteği vermeye hazır olduğu'' bildirildi.