BIST 10.002
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.430,28
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'dan Demirtaş'a 'neden gürlemedin' tepkisi

Diyarbakır Dürümlü köyünde 16 köylünün katledildiği olayda, PKK'yı gür sesle eleştirmeyen HDP lideri Demirtaş, Ahmet Hakan'ın hedefindeydi.

Abone ol

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Diyarbakır'daki korkunç olayda PKK'yı net bir dille eleştirmeyen Demirtaş'a yüklendi.

Diyarbakır Dürümlü köyünde 12 Mayıs'ta patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmış, 12 kişinin kayıp olduğu belirtilmişti.

Patlama bomba yüklü kamyonu mahallede saklamak isteyen PKK'lı teröristlere vatandaşlar tepki gösterince PKK'lılar uzaktan kumandayla aracı havaya uçurmuştu.

36 yetimin ve 8 dulun kaldığı korkunç olayı değerlendiren Ahmet Hakan, PKK'ya yakın çevreleri çifte standart yapmakla suçladı.

DÜRÜMLÜ'DE SUPUS

"Roboski’de haklı olarak seslerini yükseltenler, Dürümlü’de suspus" diyen yazar, PKK'nın suçu köylüleri atmasını ise pişkinlik olarak nitelendirdi.

NEREDE O ROBOSKİ'DE GÜRLEYEN DEMİRTAŞ?

Selahattin Demirtaş'ır hayli temkinli ve dikkatli bir dille PKK’yı eleştirmesine dikkat çeken Hakan, yazısına şöyle devam ediyor:

- “Makul, haklı ve meşru bir gerekçesi yok” dedi.

- Olaydan sorumlu olanların sorumsuzca açıklamalar yaptıklarını söyledi.

- Sorumluların ortaya çıkarılmasını ve özür dilenmesini istedi.

Peki ama o nerede o Roboski’den sonra gürleyen, haykıran Demirtaş?

Roboski’den sonra...

“Kürt’ün hayatının değeri bu kadar değildir” diye isyan eden...

“Bu ülkede Kürt olmak, canının değersiz olduğu anlamına gelmez” diye haykıran...

Demirtaş’ı aradık ama bulamadık.