BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yeni Ayşe Paşalı'lar istemiyoruz!

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, "Yeni Ayşe Paşalı'ların olmasını istemiyoruz" dedi.

Abone ol

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, kadınların karşı karşıya kaldığı şiddetin önlenmesinin önemine işaret ederek, ''Yeni Ayşe Paşalı'ların olmasını istemiyoruz. Her bıçak yiyen kadınla bizim de canımız yanıyor'' dedi.

AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen, İçişleri ve Adalet Bakanlıklarından yetkililer ile üniversitelerden uzmanların, gazetecilerin ve milletvekillerinin katıldığı toplantıda, ''ev içi şiddet''in önlenmesi amacıyla alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.

Toplantının açılışında konuşan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, kadının, toplumun özü, insanlığın var oluş şartı ve toplumsal barışın sigortası olduğunu söyledi.

Bu tür olayların önlenmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını bildiren İyimaya, toplantı sonunda mutabık kalınan görüşlerin hukuk alanında yaşama geçirilmesi için çaba göstereceklerini belirtti.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin de dünyadaki değişimlere paralel olarak toplumsal sorunlarda da değişimler yaşandığını kaydederek, ''kadına karşı şiddet'', ''aile içi şiddet'' ya da ''ev içi şiddet'' olarak adlandırılan sorunun, dünyanın en önemli sorunlarından birisi olduğuna dikkati çekti.

Bu alanda yasal düzenlemeler yapıldığını, başbakanlık genelgeleri çıkarıldığını, önlemler alındığını, ancak sorunun hala sürdüğünü ifade eden Şahin, ''Sorunun sosyolojik ve psikolojik boyutu var. Ancak çözüm odaklı hareket etmek ve geldiğimiz noktayı daha da ileri götürmek için buradayız'' şeklinde konuştu.

Töre ve namus cinayetleriyle ilgili ciddi yasal düzenlemeler yapıldığını, şiddet uygulayan erkeklerin evden uzaklaştırılması uygulamasına gidildiğini, ancak buna rağmen sıkıntıların sürdüğünü kaydeden Şahin, toplantıda, sorunun nereden kaynaklandığının belirlenmesini amaçladıklarını söyledi. Şahin, ''Yeni Ayşe Paşalı'ların olmasını istemiyoruz. Her bıçak yiyen kadınla bizim de canımız yanıyor'' diye konuştu.

Devletten koruma isteyen kadının korunmasında bir yasal boşluk varsa, bu boşluğun doldurulması için çaba sarf edeceklerini bildiren Şahin, ''Bu toplantıdan çıkan sonucun takipçisi olacağız. Yasa gerekiyorsa yasa çıkarılacak'' dedi.