BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  GÜNCEL

Balbay hücre cezasını böyle yorumladı

CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, hücre cezası uygulamasından çok rahatsız olduğunu söyledi.

Abone ol

Cezaevinde ziyaret ettiği Mustafa Balbay’ın sözlerini aktaran Tansel, "Balbay, hücrenin 28 Şubatın intikamı olduğunu düşünüyor. Bize ‘Nakiller, biz 28 Şubat’ın intikamı alacağız havası ile o güne denk getirildi’ diye konuştu" dedi.

Şahin Mengü, Sacid Yıldız, Halil Üntepe ve Tansel Barış’tan oluşan CHP heyeti, Silivri Cezaevi’nde Ergenekon davasının tutuklu sanıkları gazeteci Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ı ziyaret etti. Yaklaşık 3 saat süren ziyaretin ardından cezaevi çıkışında görüşmeyi anlatan CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, verilen hücre cezası uygulamasından çok rahatsız olduklarını ve bunun bir 28 Şubat intikamı olarak algılandığını söyledi.

Ergenekon davasından tutuklu olan gazeteci Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın fiziki koşullardan da rahatsız olduğunu anlatan Barış şöyle konuştu:

"Cezaevinde gazeteci Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ile görüştük. Tabi ki tecrit olayından rahatsızlar. Koğuşlardan alınıp, hücreye konulmaları gerçekten çok kötü. Hücredeki fiziki koşulların yetersiz olduğunu, bir insanın kalabileceği koşulun yok olduğunu söylüyorlar. Biz görmedik ama bize öyle olduğunu ifade ediyorlar. Sıkıntı içerisindeler, onu rahatlıkla söyleyebilirim. Bizlerden şu an destek bekliyorlar. Fiziki şartların çok kötü olduğunu söylüyorlar. Yeni bina, ısınmamış, soğuk. Daha küçük hücreler. Bir de tuvaletlerden başka yerde çeşme yok, bütün ihtiyaçlarını buradan karşılıyorlar. Meyve ve sebzelerini burada yıkamak zorunda kalıyorlar. Şartlar anlatılana göre çok kötü, hemen düzeltilmesi gerekiyor."

Mustafa Balbay’ın görüşme sırasında nakil işlemlerinin 28 Şubat’ın intikamı olarak aynı tarihte yapıldığını söylediğini aktaran CHP’li Milletvekili Tansel Barış, şöyle devam etti:

"Mustafa Balbay özellikle nakillerin 28 Şubata denk gelmesinin, ‘Nakiller, biz 28 Şubatın intikamı alacağız havası ile o güne denk getirildi’ diye açıkladı. Tabi ertesi günde olabilirdi. Ama inşaatı bitirilmemiş, soğuk bir yere arkadaşlarımızın getirilmesi, tabi bunda art niyet aranmaktadır. Umarım yakın bir tarihte arkadaşlarımız eski koğuşlarına geri dönerler."

"BAŞBAKAN İNANDIRICI DEĞİL"

Gazetecilerin gözaltına alınmasında hükümet olarak kendilerinin ilgisi olmadığını açıklayan Başbakan Erdoğan’ı inandırıcı bulmadığını belirten Tansel, "O konuyu pek inandırıcı bulmuyorum. Başbakan’ın bu görüşünü inandırıcı bulmuyorum. Çünkü 28 Şubat’a denk getirilmesi, bence bir art niyet vardır. Bunu zaten herkes biliyor, yeniden ifade etmeme gerek yoktur" diye konuştu.

Daha sonra cezaevinden ayrılan milletvekilleri İstanbul’a hareket etti.