BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.411,15
HABER /  GÜNCEL

Yedirmeyiz afişini kim hazırladı?

İki gün önce Ankara'ya gelen Başbakanı karşılayan Ankara'lıları yollarda şaşkına çeviren afişler soru önergesi oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi; 

Ankara’nın çeşitli yerlerinde yer alan billboard ve reklam panolarında göze çarpan afişte Sizin, Merhum Turgut Özal ve yine Merhum Adnan Menderes’in yan yana fotoğrafı bulunmakta ve sırasıyla “Astınız”, “Zehirlediniz” “Tayyip ERDOĞAN’ı Yedirmeyiz” sloganları bulunmaktadır.

Bu bağlamda;

1. Bu afişleri billboardlara, yol üzerindeki reklam panolarına ve köprü üstlerine kim astırmıştır? Bu afişlerin astırılması için talimatı siz mi verdiniz? Eğer siz vermediyseniz bu afişlerin asılması talimatını kim vermiştir?

2. Bu afişler hangi kurum ya da kuruluşa hazırlatılmıştır?

3. “Astınız”, “Zehirlediniz” “Tayyip ERDOĞAN’ı Yedirmeyiz” sözleri ile bu olayda kimler sorumlu tutulmakta ve kimler işaret edilmektedir?

4. Merhum Turgut Özal’ın zehirlendiği iddia ediliyorsa bu olay kimler tarafından gerçekleştirilmiştir? Adli Tıp’ın sonuçlarına göre Merhum Özal’ın zehirlenmediği raporda da görülmesine rağmen, afişlerde Merhum Turgut Özal için “Zehirlediniz” ibaresi neden kullanılmıştır? Merhum Turgut Özal’ın ölümünün akabinde detaylı inceleme yapılmış mıdır?
5. Merhum Turgut Özal ve Merhum Adnan Menderes’in ölüm sebeplerinin böyle bir afişte yer alması ve ilaveten aynı afişte “Tayyip ERDOĞAN’ı Yedirmeyiz” sözü ile verilmek istenen mesaj nedir?
6. Bu afiş kim ya da kimler tarafından hazırlanmıştır?
7. Bu afiş çalışmasının maliyeti ne kadardır? Bu maliyet nereden karşılanmıştır? Örtülü ödenekten karşılandığı iddiaları doğru mudur?
8. Asılan afişten rahatsız oldunuz mu? Bu afişlerin kaldırılması, toplatılması için talimat verdiniz mi?

Hazırlanan afiş şöyle:

baskentte_erdogani_yedirmeyiz_afisleri_n.jpg