BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  DÜNYA

Başbakan Erdoğan’dan önemli açıklamalar (1)

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi.<br/>Grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Son iki haftadır...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi.
Grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Son iki haftadır Türkiye başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir değişik şehirlerimizde çok farklı boyutlarda katmanlarda bir kısım gösterilere sahne oldu. Taksim’in yayalaştırma projesi kapsamında, Gezi Parkı’ndaki birkaç ağacın sökülmesi ve taşınmasında başlayan gösteriler amaç değiştirerek ilk çıktığı andan çok daha farklı bir noktaya ulaştı. Bu süreçte tekrarladığım bir hususu vurgulamakta fayda görüyorum. AK Parti olarak hadiseleri okumak, analiz etmek, iyi değerlendirmek konusunda her zaman çok büyük hassasiyet içinde olduk. Gerek sandık sonuçlarını, anket sonuçlarını doğru okuyarak bugünlere ulaştık. Şuraya dikkatinizi çekiyorum. Sandıktan çıkan sonuçlar tartışmasız zaferi işaret ettiğinde kendimizi mağrurların yerine değil kaybetmişlerin yerine koyduk. 2009 mahalli seçimlerinde olduğu gibi sandıktan çıkan sonuçlar, zafere işaret etse de, netice istediğimiz gibi olmadığında süreci en küçük detayına kadar da analiz ettik. Nerede yanlış yaptığımızı tüm boyutlarıyla değerlendirdik. 12 Haziran seçim sonrasında seçim sonuçlarını analiz ettik. Bize oy vermeyen kitleyi de anlamaya çalıştık. Sadece sandık sonuçları değil, her toplumsal olaya böyle bir hassasiyetle yaklaştık” diye konuştu.

“KENDİMİZİ YÜZDE 100’ÜN İKTİDARI OLARAK GÖRDÜK”
“Farklı etnik grupların, inanç grupların meselesine böyle bir hassasiyetle yaklaştık. Biliyorduk ki biz şu anda devlet yöneticisi olarak mal güvenliğini can güvenliğini nesil güvenliğini inanç güvenliğini sağlamak durumundayız. Bunlar bizim asli görevlerimizdir” diye devam eden Erdoğan, “Cumhuriyet mitinglerini dahi hedefini, gayesini bildiğimiz halde acaba göremediğimiz farklı bir boyutu var mı diyerek dikkatli şekilde değerlendirdik. Biz farklı toplum kesimleriyle inatlaşan bir parti olmadık. Yüzde 50’nin oyuyla da iktidara gelmiş olsak, kendimizi yüzde 100’ün iktidarı olarak gördük. Daima kucaklayıcı bir dil kullandık. Yola çıkarken etnik, bölgesel, dinsel milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldığımızı söyledik” ifadelerini kullandı.

“NE TALEP ETTİKLERİ BELLİ Mİ ?”
Gezi Parkı olaylarını değerlendiren Erdoğan, “Son iki haftadır devam eden olayları elbette her boyutuyla analiz ediyoruz. İnsanımızı bu gösterilere sevk eden saiklerin neler olduğunu, sokağın ne dediğini, bazı gençlerin neden bu tepkiyi verdiğini tabii ki araştırıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiç kimseyle hiçbir kesimle onların hassasiyetlerini kulak tıkayarak bir kenara itmedik ve itmeyeceğiz. Meşru taleplere, demokratik hak taleplerine bugüne kadar nasıl dikkatle kulak verdiysek bundan sonra da anlamaya devam edeceğiz. Ancak ben bütün bu olaylara baktığım zaman, bilmiyorum bizim göremediğimiz anlayamadığımız acaba ne istedikleri belli mi? Ne talep ettikleri belli mi? Sizler böyle bir şey anlayabildiniz mi? Bütün bunları yaparken sapla samanın birbirine karıştırılmasına kusura bakmasınlar izin vermeyeceğiz, veremeyiz” dedi.

“İLLEGAL PAÇAVRALAR DEVLETİN KURUMLARINA ASILMIŞTIR”
Erdoğan, “İllegal paçavralar devletin kurumlarına asılmıştır. Bunların karşısında biz konuşunca ‘Başbakan Erdoğan sert konuştu’ oluyor” dedi. Başbakan Erdoğan, terör örgütü paçavralarını meydandan ve AKM’den indiren polise teşekkür etti.
(İHA)