BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,14
HABER /  GÜNCEL

Yazıcıoğlu'nun avukatından açıklama!

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesinin avukatından açıklama. Avukat son günlerdeki iddiaları açıkladı.

Abone ol

BBP Lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan helikopter kazasına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'nda rotaların takip edildiği merkezde keşif yapıldığı belirtilmişti.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazdığı talimat doğrultusunda, TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başer'in, Genelkurmay Başkanlığı'na giderek rotaların izlendiği merkezde, Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin hareketi ve düşüşüne ilişkin keşif yaptığı dile getirilmişti.

Keşif sırasında Yazıcıoğlu'nun avukatları ve bilirkişinin de hazır bulunduğu ifade edildi. Yazıcıoğlu'nun yakınları ise "Süreç devam ediyor. Kazanın olduğu güne ait radar görüntülerine bakıldı. Bilirkişi konuyla ilgili incelemelerde bulunuyor. Genelkurmaya radar görüntülerini inceleme amaçlı gerçekleştirildi. Dosyada gizlilik kararı olduğundan her ayrıntının kamuoyu ile paylaşılması doğru değil. Henüz sonuçlanmış bir durum yok. Söz konusu incelemeler titizlikle devam ediyor. Savcı, bilirkişi ve avukatlar incelemede yer aldılar. Savcılık talimatı doğrultusunda bazı bilgiler istendi. Genelkurmay'ın başka birimlerinden de konuyla ilgili bilgiler istenecek" bilgisini verdiler.

YARDIMCI OLUYORLAR

Merhum Yazıcıoğlu'nun yakınlarından edinilen diğer bilgiler ise şöyle: "Çok hassas bir konu olduğunu vurgulamak gerekir. Bilirkişi incelemelerine devam ediyor. Askeri bilirkişileri savcılık tayin etti. Savcılık istediği bilirkişiyi, istediği kurumdan temin edebilir. Bilirkişinin raporlarını bekleyeceğiz. Genelkurmay ortaya atılan bazı iddiaların aydınlığa kavuşması için her konuda oldukça şeffaf ve yardımcı davranıyor."

ÖYLE İDDİALAR ORTAYA ATILIYOR Kİ

Öte yandan Yazıcıoğlu ailesinin avukatlığını yapan Selami Ekici ise son zamanlarda ortaya atılan iddialarla ilgili açıklamada bulunarak şunları söyledi:

"İnternet ortamında, özellikle de twitter bazı iddialar ortaya atılıyor. Bir ay önce kulağımıza bir takım söylentiler geldi. Bazen en uçuk iddialar bile ortaya atılabiliyor. Kulaktan kulağa fısıldanan iddialardan biri de Yazıcıoğlu'nun öleceğinin devletin en üst düzeyindeki bazı isimler tarafından bilindiği ancak devletin bekası için sineye çekildiği ve konunun internete servis edileceği yönünde. Diğer avukat arkadaşımız Kemal Bey'le söz konusu iddiayı bu hafta içinde savcılığa iletip resmi olarak araştırılmasını istedik. En uçuk-kaçık iddiayı bile dikkate alıyoruz. Avukat olarak her iddiayı ciddi buluyorum. Dosyada şunu gördük; Bize ilk günlerde uçuk kaçık gelen bilgi ve iddiaların pek çoğu sonradan doğru çıktı. Kamuoyundaki her iddianın araştırılmasını talep ediyoruz."