BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,86
ALTIN 2.441,32
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Erdoğan, Gökçek ve Varank'a suç duyurusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı, CHP'nin afişlerini sansürlendiği iddiasıyla ilgili Erdoğan, Gökçek, Varank hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Abone ol

CHP'ye ait reklam afişinin sansürlendiği iddiası yargıya taşınıyor.

Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Vatandaş vergisini veriyorsa hükümet de hesap verecek” konulu afişlerinin sansüre uğramasıyla ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, buna ilişkin konuşmaları internete düşen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Erdoğan’ın danışmanı Mustafa Varank hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Oran şunları söyledi:

“Sosyal medyada ve internette yer alan ses kayıtlarına göre, Gökçek, Varank’ı aramış, kendisine partimizin İstanbul, Ankara ve İzmir’de afişler yayınlayacağını bildirmiş, bu afişlerin yayınlanmasının engellenmesi noktasında Başbakan’ın bir talimatı olup olmadığını sormuş, daha sonra ikili arasında yapılan görüşmede Varank, Gökçek’e afişlerin yayınlanmaması yönündeki Başbakan'ın talimatını bildirmiştir.

Erdoğan eğer Türkiye’de bir suç örgütü arıyorsa önce etrafına bakmalıdır. Yürütme organının Başkanı yani Başyürüten olarak sadece muhalefeti her türlü hukuk dışı yolla izlemiyor, kanunsuz emirlerle muhalefetin millet adına denetim görevini yapmasına da yasak, sansür ve hukuk dışı engellemeler getiriyor. Kendi adamları da onun talimatları doğrultusunda bu kanunsuzluğa, hukuksuzluğa, suçlara, bilerek ve isteyerek alet oluyor.

CHP olarak bu hukuksuzluğa imza atan, başta Erdoğan olmak üzere, ilgili şirket, Melih Gökçek ve Mustafa Varank’a yönelik suç duyurusunda bulunacağız. Siyasi partiler arasındaki adil rekabeti bozan, siyasi sebeplerle ayrımcılık yaparak muhalefet partilerinin yasal haklarını hukuka aykırı bir şekilde engellemeye çalışanlar mutlaka yargı önünde hesap verecek."

İşte o afiş

23436319.jpg