BIST 9.466
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,48
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yazıcıoğlu'nu darbeciler mi öldürdü?

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterini darbeciler mi düşürdü?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamalarıyla yeniden tartışılmaya başlanan Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ konuştu. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldürüldüğü kanaatinde olduğunu söyledi. Özdağ, kim öldürdü sorusuna ise Ergenekon'u işaret ederek darbeciler cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son açıklamalarıyla kamuoyunun dikkatini bu yöne çektiğini söyleyen Özdağ, birkaç hafta içinde daha önemli bulgulara ulaşılacağını belirtti.

"Muhsin Yazıcıoğlu, demokrasiyi askıya almak isteyenleri tespit ve deşifre etti" diyen Özdağ'dan, 'kim öldürdü?' sorusuna yanıt olabilecek 'darbeciler' vurgusu geldi.

"CUMHURBAŞKANI İŞARET ETTİ"

Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen yeni akademik yıl açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdağ şunları söyledi:

''Yazıcıoğlu ile 35 yıllık arkadaşlığım, 25 yıllık siyaset geçmişimiz vardı. Kumaşı çok sağlam bir siyaset adamıydı. Yazıcıoğlu, öldürülmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Helikopterin önemli parçalarını ve vidalarını keçiler mi sökmüştür?' diyerek kamuoyunun dikkatini bu yöne çekmiştir. Muhsin Yazıcıoğlu, demokrasiyi askıya almak isteyenleri tespit ve deşifre etti.

Bu yüzden öldürüldüğü kanaatindeyim. Birkaç hafta içinde daha önemli bulgulara ulaşılacaktır. Helikopterin önemli parçalarını kimler sökmüştür, isim isim ortaya çıkacaktır. Kaza soruşturmasına özel yetkili savcı devreye girmiştir. Savcı bu olayı tüm yönleriyle inceleyecek ve katiller ortaya çıkacaktır.

Yazıcıoğlu'na tahammül edemeyenler, demokrasiye tahammül edemeyenlerdir, çok partili siyasi hayata tahammül edemeyenlerdir. Darbe yapmak isteyen, değerlerimizi askıya almak isteyenlerdir. Türk devletinin demokratik kazanımlarını geri götürmek isteyenlerdir. Darbeciler Muhsin Yazıcıoğlu'ndan hesap sormuşlardır. Millet ve tarih de darbecilerden hesap soracaktır.''