BIST 10.176
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,12
HABER /  GÜNCEL

Türk jetleri Kandil'e bomba yağdırdı

Dün başlayan ve bugün gün boyu devam eden askeri hareketlilik Kandil'i hedef aldı

Abone ol

Dün akşam saatlerinde başlayan ve sabahtan itibaren gün boyu süren hava hareketliliği devam ediyor. Savaş uçakları Kandil'de tespit edilen hedefleri yerle bir etti. Öte yandan Mardin'de PKK'ya yönelik operasyonda teröristlerle sıcak temas yaşandı. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.

Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-16 savaş uçakları, terör örgütü PKK'nın kamplarının bulunduğu Kuzey Irak'a yöneldi. Savaş uçaklarının Kandil başta olmak üzere Kuzey Irak'ta tespit edilen hedefleri vurduğu belirtildi.

Diyarbakır'dan havalanan jetler sınır ötesine bomba yağdırırken, Şırnak ve Hakkari'den Irak sınırına yoğun bir şekilde askeri sevkıyatın yapıldığı bildirildi. Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinden sınır hattına karadan sevkıyatın sürdüğü belirtildi.

MARDİN'DE PKK İLE SICAK TEMAS

Kandil'e yönelik operasyon devam ederken Mardin'in Savur ilçesine bağlı Soylu beldesi yakınlarında güvenlik güçleriyle teröristler arasında sıcak temas sağlandı.

Edinilen bilgiye göre arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçlerine saat 17,30 sularında bir grup terörist ateş açtı. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma devam ediyor. Bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderildi.

Bu arada Savur ilçesi Başkavak köyü yakınlarında güvenlik güçleri termal kameralarla bir grup teröristi tespit etti. Bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Bölgede operasyon başlatıldı.