BIST 10.007
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,58
HABER /  GÜNCEL

Yazıcıoğlundan acı haber!

Üç gündür umutlu bekleyiş sürüyordu... Ama bugün kötü haber geldi. BBP "tüm haberler olumsuz ama yüzünü görene kadar umudumuzu koruyacağız" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER

3 günlük bekleyiş acıyla sona erdi. Sivil savunma ekipleri BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterde bulunan 6 cesete de ulaşıldığını bildirdiler...

HELİKOPTERDE KİMLER
VARDI? 

Muhsin Yazıoğlu
BBP Genel Başkanı
Pilot Kaya İstektepe
Erhan Üstündal
BBP Sivas İl Başkanı
Yüksel Yancı

BBP Sivas İl Başkan Yard.
Murat Çetinsaya
Belediye meclis Üyesi

İHA muhabiri İsmail Güneş

Ardından bu haber BBP tarafından da doğrulandı. Fakat bu açıklamaya "başkanlarının yüzünü görene kadar umutlarını yitirmeyeceklerini" de eklediler..

BBP 'den yapılan açıklamaya göre; "Şu ana kadar helikopterdeki 6 kişiden bize gelen tüm haberler olumsuz. Ancak biz başkanımızın yüzünü görmeden o haberi vermeyeceğiz. Yetkililerden bize kesin bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. Kesin haber gelene kadar umudumuzu koruyacağız" denildi.

BURAYI NASIL BULAMAMIŞLAR

Enkaza ilk ulaşan bölge insanları oldu. 17 kişilik bir ekip düşen helikopteri bulmuşlardı. Kanal 24'e konuşan köyün muhtarı sabah saat 06:30 arasında kendi imkanlarıyla aramaya çıktıklarını ve enkaza ulaştıklarını söyledi. Enkazın çok açık bir alanda olduğunu, görülmemesinin mümkün olamayacağını açıkladı.

Muhtar şöyle konuştu:

"Sabah saatlerinde 17 kişilik ekibimle birlikte aramaya çıktı. Şimdi helikopterin yanındayız. 4 ceseti de görüyorum. Özür dilerim şu anda konuşacak durumda değilim.. Türkiye böyle bir insanı kaybettiği için çok üzgünüm... Gerçi şimdi kesin konuşmak doğru olmaz. Cesetlerin yüzleri çok belli olmuyor. Bu insanlar nerde nasıl aranmış. Dümdüz yer... Biz de zor durumdayız. Donma tehlikesi geçiriyoruz."

Muhtarın ardından telefona bağlanan korucu ise cesetlerin tamamına ulaştıklarını söyledi.