BIST 10.301
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.402,71
HABER /  POLİTİKA

MHPli Toskay hükümeti vurdu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, hükümetin borçlanmada rekor kırdığını öne sürdü. Toskay, hükümetin tarım politikasını da eleştirdi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, hükümetin borçlanmada rekor kırdığını öne sürdü.

Partisinin Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlediği mitingde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Toskay, pazar günü yapılacak yerel seçimde vatandaşların, kendilerini nasıl bir yerel idarecinin yöneteceğine karar vereceğini söyledi.

AK Parti hükümetinin ekonomi, tarım, turizm gibi birçok alanda kötü yönetim sergilediğini iddia eden Toskay, şöyle konuştu:

''Başbakan, hükümetinin cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdığını söylüyor. 57. Hükümet, görevi devraldıktan sonra 300 milyar dolar ekstra borç yaptı. Türkiye'nin varlıklarını babalar gibi sattılar. Bu paraları ne yaptınız beyler? Oğluna gemicik alsan çok fazla. Sen filo kurarsın, pırlantacı dükkanı açarsın. Yumurtanın içinden sarısını aldınız. O paralara ne oldu? Evet rekor kırdılar. Bu hükümet dış borçlanma ve ülkeyi satmada rekor kırdı.''

Çiftçinin yüzünün gülmediğini, ürünlerini hak ettiği fiyata satamadığını savunan Toskay, ''Bırakın kahramanlığı, Davos'u, Ergenekon'u, Kumluca'nın domatesi, salatalığı ne olacak? Akşam sofrasına ekmek getirip getiremeyeceği endişesini taşıyan benim hemşehrimin sorunlarını kim çözecek?'' diye konuştu.