BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.406,79
HABER /  GÜNCEL

Fidan annenin yüreği yandı

İlk anda enkazın bulunduğu haberi ondan saklandı. Ama acı haber gelince söylemeden edemediler. Fidan anne acıların en büyüğünü yaşadı.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 87 yaşındaki annesi Fidan Yazıcıoğlu'nun bulunduğu evde rahatsızlananlara sağlık ekipleri müdahale ediyor.

Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılmasının ardından Yazıcıoğlu ve helikopterdeki diğer 4 kişinin memleketi Sivas'ta büyük üzüntü yaşanıyor.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu'nun Mimar Sinan Mahallesi'nde 87 yaşındaki annesi Fidan Yazıcıoğlu'nun bulunduğu evde olayın ardından fenalaşan bazı kişilere sağlık ekipleri müdahale etti.

Ailenin yakınları ve komşuları ile çok sayıda kişinin toplandığı binanın önünde vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

BBP İl Teşkilatında yoğunlaşan ve burada toplanan çok sayıda vatandaş ise haberleri televizyon ekranlarından gözyaşları içerisinde takip ediyor. Bina önünde bayılan bir kişi sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Parti binasında Vali Veysel Dalmaz da gelişmeleri izliyor.

Helikopterde bulunan BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ ile İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı'nın Mevlana Mahallesi'ndeki evlerinde de endişeli bekleyiş televizyondan izlenen haberlerle birlikte üzüntüye dönüştü.

Erhan Üstandağ'ın babası Faruk Üstündağ, annesi ile eşi Meryem Üstündağ'ı yakınları teskin etmeye çalışıyor. Fenalaşan anne Üstündağ'a bina önündeki sağlık ekipleri müdahale etti.

Helikopterde bulunanların ailelerinin evinin önünde sağlık ekipleri hazır bekletiliyor.

GAZETECİLİĞE İMRENEREK BAŞLADI

Helikopterde bulunan İHA muhabiri ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanı 34 yaşındaki iki çocuk babası İsmail Güneş, çok severek yaptığı gazetecilik mesleğine imrenerek başlamıştı.

İsmail Güneş, arkadaş sohbetlerinde, gazeteciliğe başlamasının 1995 yılında tekvando sporuyla uğraşırken olduğunu söylüyordu.

Tekvando sporuyla ilgilenirken kendilerini haber yapmaya gelen basın mensuplarını imrenerek izleyen Güneş, bu sevgisi üzerine daha sonra yerel bir gazetede mesleğe başlamıştı.

Anne ve babasını kaybettikten sonra ablası Melek ve eniştesi Osman İlkay'la birlikte bir süre yaşayan İsmail Güneş, fotoğrafçıda çalışan Yasemin ile hayatını birleştirmişti. Çiftin 4 yaşında Tuluğhan ve 3 yaşında Çağan adında iki çocuğu bulunuyor.

İsmail Güneş, geçen yıl da kentteki ormanlık arazilerin helikopterle izlenmesi amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan bir programa kentteki 2 basın mensubuyla birlikte davet edilmiş ancak ''hayatında ilk defa bineceğini'' söylediği helikoptere o günkü hava şartlarının bozulması nedeniyle programın iptal edilmesi üzerine binememişti.