BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Yazıcıoğlu videosu tık rekoru kırıyor

BBP, ölümünün üçüncü yıldönümünde eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nu anmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Parti örgütleri, 25-31 Mart arasında gerçekleştirilecek anma günleri için çok yönlü hazırlıklar yaptı.

Hafta boyunca Kur'an-ı Kerim tilavet edilecek. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin 17-18 Mart'taki Almanya gezisindeki toplantılar serisiyle başlayan Yazıcıoğlu'nu anma etkinlikleri bugünden itibaren yoğunlaşarak sürecek.

Bugün Gaziantep, Eskişehir, Osmaniye, Almanya ve İsviçre'de parti yöneticileri Yazıcıoğlu'nu anlatacak. Vefat ettiği günün yıldönümü 25 Mart yani bugün ise Ankara Taceddin Dergâhı'nda bulunan kabri başında anma programı bulunuyor.

TRT BELGESİ TIK REKORU KIRIYOR

Muhsin Yazıoğlu'nun öldüğü gün TRT tarafından hazırlanan belgesel sanal alemde paylaşım rekorları kırıyor.

MEZARI BAŞINDA ANILDI

BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 3. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Tacettin Dergahı'nda düzenlenen anma törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yazıcoğlu'nun annesi Fidan, eşi Gülefer, kızı Firuze, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, partililer ve sevenleri katıldı.
Kur'an-ı Kerim okunan ve sık sık tekbir getirilen programda Yazıcıoğlu'nun kabrine karanfiller bırakıldı.

Destici, yaptığı konuşmada, Yazıcoğlu'nun "şehit olduğunu" ifade ederek, "Herkese, Yazıcıoğlu gibi ahlak ve dava şuuruna sahip olmayı nasip olsun" dedi.
"Muhsin Yazıcıoğlu'nun tam anlamıyla teslim olmuş bir mümin olduğunu" anlatan Destici, şöyle konuştu:

"İnandığı değerler uğruna, hiç kimseye taviz vermeden, hiçbir şeyden korkmadan, 'tek başıma da kalsam inandığım yolda yürürüm' diyen büyük bir dava adamıydı. Onu tanıyanlar şahitlik eder ki Sayın Yazıcıoğlu'nun hayatı büyük çile ve zorluklarla geçti. 10 yıla yakın hapis hayatı yaşadı. Bunun 5.5 yılı hücrelerde geçti, günlerce işkence gördü ve bir gün bile ceza almadan tahliye olduktan sonra hiçbir serzenişte bulunmadı. Onun ağzından şunu duyduk, 'Yarabbi lütfün da hoş, kahrın da hoş'."