BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Chavez, tedavi için tekrar Küba'ya gidiyor

Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez, kanserinin tedavisi için Küba'da radyoterapi göreceğini açıkladı. Ekim ayındaki seçimlerde yeniden aday olmasına karşın, Chavez'in sağlık durumuna ilişkin artan şüpheler var.

Abone ol

Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez, radyoterapi görmek için yeniden Küba'ya gitti.

Chavez, pazartesi günü Havana'da radyoterapiye başlayacağını belirtti.

Venezuela liderinin hastalığı, Ekim ayındaki seçimler için kampanya yürütüp yürütemeyeceği konusunda şüpheler uyandırıyor.

Hugo Chavez daha önce Havana'da 26 Şubat'ta leğen kemiği bölgesindeki tümör için geçirdiği ameliyat yerindeki dikişlerinin alındığını açıklamıştı.

Venezuela Cumhurbaşkanı, dikişlerinin alındığını ve bir süredir fizik tedavi gördüğünü belirterek, bundan sonra kanserin yeniden ortaya çıkmasını önlemek için radyoterapi almayı planladığını söylemişti.

57 yaşındaki Chavez, geçen yıl kanser teşhisiyle Küba'da ilk ameliyatını olmuştu. 26 Şubat'taki ameliyatta da Kübalı doktorlar, Chavez'in leğen kemiği bölgesinden yaklaşık 2 santimetre büyüklüğünde bir tümör çıkarmışlardı. Chavez, Havana'da üç hafta kaldıktan ülkesine dönmüştü.

13 yıldır iktidarda olan ve Ekim ayındaki seçimlerde yeniden aday olacağını duyuran Chavez, kanserinin ayrıntılarına ilişkin fazla bir ayrıntı vermiyor.

Bu nedenle sağlık durumunun açıklanandan çok daha kötü olduğu yönünde söylentiler dolaşsa da, başlattığı ''sosyalist devrimi'' sürdürmeye kararlı olduğu mesajını veren Chavez, Venezuela halkından söylentilere inanmamalarını istedi.