BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Yazıcıoğlu kazasında bir iddia daha

BBP lideri Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soru işaretlerine neden olan yeni bir bilgi daha ortaya çıktı.

Abone ol

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili şüphe ve iddialara bir yenisi daha eklendi.

Son iddiaya göre kazadan sonra kurtarma operasyonu geciktiği için hayatını kaybeden muhabir İsmail Güneş'in ayağının yanı sıra kaburga kemikleri ve çenesi de kırıktı. Bu durumda kazadan sonra 112'yi aradığı bilinen muhabirin bu konuşmayı nasıl yaptığı merak konusu oldu.

2 yılı geride bırakan helikopter kazasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddia helikopterin düştüğü bilgisini 112 Acil Servisi arayarak duyuran muhabir Güneş'le ilgili. Güneş yaptığı görüşmede sadece bacağının kırık olduğunu ve helikopterin içinde sıkıştığını ve hareket edemediğini söylüyordu. Fakat otopsi raporları ölen gazetecinin bacağının yanında çenesinin ve kaburgasının da dört yerden kırık olduğunu gösterdi.

RAPOR DOKTORU DA ŞAŞIRTTI

İşte bu rapor beraberinde alt çene kemiği kırık olan Güneş'in sağlıklı bir şekilde konuşup konuşamayacağı sorusunu akıllara getirdi. Beyin Cerrahı Operatör Doktor Rafet Arslanoğlu Güneş'in 112 Acil Servis ile görüşürken çenesinin kırık olma ihtimalinin zayıf olduğu kanaatinde. Operatör Doktor Rafet Arslanoğlu şunları söyledi:

"Kesin olmamakla beraber alt çene kemiği kırık olan bir insan konuşabilir; ama İsmail Güneş gibi telefonda dinlediğimiz kadar net, akıcı ve berrak bir ses tonu ile konuşmasını bekleyemeyiz. Güneş'in 112 Acil Servis ile yaptığı konuşmalarda çenesiyle ilgili hiçbir şikayetini belirtmiyor. Ağzının içindeki bir kanamadan da hiç bahsetmiyor. İsmail Güneş ayağının kırık olduğunu, üşüdüğünü ve helikopterin içinde sıkıştığını söylüyor. 112 Acil Servisi'nin başka bir yerinizde kırık var mı? Sorusuna sadece 'ayağım kırık' diye cevap veriyor.

ÇENE KIRIĞI SONRADAN MI OLUŞTU?

"Bütün bunları bir arada düşündüğümüzde acaba İsmail Güneş'in 112 Acil Servisi ile telefonla konuştuğu sırada alt çenesi kırık değil miydi? Diğer yüz ve kafa kemikleriyle ilgili bir kırık, travma bulgusu ya da beyin travması gibi bulgulara otopsi raporunda rastlanmıyor. Zaten Gazeteci Güneş'in bilincinin açık olup, düzgün bir şekilde konuşması da bu bulguların olmadığını gösteriyor. İsmail Güneş, kaburga kırığından da bahsetmiyor 112 ile konuşmasında. Oysaki kaburga kırıklarında mutlaka göğsünde bir ağrı olur. İsmail 112 Acil Servisi ile konuşurken böyle bir şikayet den söz etmiyor. Oysa ki, dört yerinden kaburgası kırık olan bir hasta nefes alıp verirken zorluk yaşar ve ağrı hisseder. Çene ve kaburga kırıkları acaba sonradan mı oluştu?" sorusunu gündeme getiriyor."