BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.410,52
HABER /  GÜNCEL

Yazıcıoğlu kazası işinden etti!

Muhsin Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili TBMM Araştırma Komisyonu'na bilgi veren pilot işinden kovuldu.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği şaibeli helikopter kazasını araştırmak üzere kurulan TBMM Araştırma Komisyonu'na bilgi verdiği için işten atılan Pilot Fevzi Altunbulak TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na başvurdu.
Türkiye'deki tek işsiz kaptan pilotun kendisi olduğunu belirten Altunbulak, Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasının asıl sebebinin “Pilot Kaya İstektepe'nin o helikopterle uçulmaması gereken kötü hava şartlarında uçuşa gitmesi” olduğunu kaydetti.

ESKİ KOMİSYONUN MAĞDURU

Vakit'in haberine göre BBP Genel Başkanı ve beraberindeki beş kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasını araştırmak üzere TBMM'de ikinci kez Araştırma Komisyonu kurulurken, ilk komisyona bilgi verdiği için işinden olan Pilot Fevzi Altunbulak da İnsan Hakları Komisyonu üyelerine mektup gönderdi. Helikopter kazasıyla ilgili ilk komisyona bilirkişi olarak davet edildiğini ve ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde bilgi verdiğini belirten Pilot Altunbulak, komisyon toplantısının ardından Best Havayolları yetkililerinin kendisini aradığını ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru'nun çok kızdığını ve işine son verildiğini söyledi. Best şirketinin pilota ihtiyacı olmasına rağmen işine son verildiğini kaydeden Altunbulak mektubunda, şunları kaydetti: “Halen ülkemizdeki tek işsiz kaptan pilot benim. THY de dahil olmak üzere tüm şirketlerin kaptan pilota ihtiyacı var. Türk pilot bulunamadığı için hepsi de yabancı pilot istihdam etmektedir. 4817 sayılı kanun Türk vatandaşlarına öncelik tanıdığı halde hiçbir şirket korkusundan beni işe almıyor.”

TEK KUSURUM TBMM'YE BİLGİ VERMEK

İşsiz kalmasındaki tek kusurunun TBMM'de bilirkişilik yapmak olduğunu belirten Altunbulak, Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının asli sebebinin ise Pilot Kaya İstektepe'nin o helikopter ile uçulmaması gereken kötü hava şartlarında uçuşa gitmesi olduğunu kaydetti. Altunbulak, helikopter kazasına ilişkin şunları söyledi: “Pilotlar üzerinde baskı var. Çünkü pilotların iş yasası ve iş güvencesi yok. Kolaylıkla işlerine son verilebilmektedir. Pilot Kaya İstektepe'nin de işini kaybetme korkusu ile o kötü hava şartlarında uçuşa gittiği kuvvetle muhtemeldir.” Altunbulak, “Açıkça Anayasal hak ve hürriyetlerim çiğnenmektedir. Ülkemizdeki pilot hatalarının pilotlar üzerindeki baskıdan kaynaklandığını ve bu baskının boyutlarını canlı örnek olarak benim başıma gelenler göstermektedir. Eğer uçak kazalarını önlemek istiyorsanız, kendi canınıza, ailenizin canına ve temsil ettiğiniz insanların canına değer veriyorsanız gereğini yapın” dedi.