BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.512,01
HABER /  GÜNCEL

Aykut Kocaman'dan ayrılık sinyali

Fenerbahçe'deki kötü gidiş sonrası gözler Aykut Kocaman'a çevrildi. Sportij direktör ayrılık sinyali verdi.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Futbol Şubesi Sportif Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını sonuna kadar kovalayacağını belirterek, ''Şampiyonluğa birinci günkü gibi inanıyorum'' dedi.

Samandıra'da Can Bartu Tesisleri'nde antrenmandan sonra basın mensuplarının yanına gelen Aykut Kocaman, ''Birisinin durumu anlatmaya ihtiyacı var. Bunu yapması gereken kişilerden biri ben olduğumu düşündüğüm için buradayım. Her sorunuzu cevaplamaya hazırım'' diyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna olan inancının devam ettiğini belirten Kocaman, ''Şampiyonluğa birinci gün nasıl inanıyorsam bugün de inanıyorum. Fenerbahçe şampiyonluk şansını sonuna kadar kovalayacaktır. Bu kudrette olduğumuzu 2 hafta öncesine kadar gösterdik'' dedi.

Kocaman, ''Fenerbahçe taraftarı sizin artık sahaya inmenizi istiyor. Kaçmak üzere olan bir şampiyonlukta sahaya iner misiniz?'' sorusu üzerine, ''Sezon başında bir karar verdim. Ne kulübeye girdim, ne benzeri davranışlarda bulundum. İşime verdiğim kararlar doğrultusunda devam etmeye çalışıyorum. Bu kararlardan bir tanesi de şu ki sportif direktörlük adı altında Fenerbahçe'de bir kurum oluşturuldu, benimle başladı. Sezon için söylüyorum, bu kararı sonuna kadar sürdürme azmindeyim. Sahaya inmek gibi asla bir düşüncem yok. Hem bana ayıp, hem teknik direktöre, futbolculara hem de Fenerbahçe Kulübü'nün yapmak istediklerine ayıp. Evet şampiyonluklar çok değerli, şampiyon olmak istiyoruz. Ancak şampiyonluğu elde ederken de değerlerimizden vazgeçmemeliyiz. Özellikle şunu söylemek istiyorum, Daum'un yerine gelmek gibi bir düşüncem asla ve asla yok. Böyle bir tasarrufum asla olmadı, asla da olmayacak'' diye konuştu.

''SEZON SONUNDA DEĞERLENDİRME YAPACAĞIM''

Aykut Kocaman, sezon sonunda pozisyonuyla ilgili bir değerlendirme yapacağını söyledi.

''Sezon sonunda hem pozisyonumla ilgili hem de genel durumla ilgili olarak bir değerlendirme yapma hakkına sahibim'' diyen Kocaman, ''Görevi bırakacak mısınız?'' sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Hayır, değerlendirme başka bir şey. Kendi dünyamla ilgili bir şey. Yaşadıklarımdan sonra tabii ki çok kolay bir görev değil. Fenerbahçe'deki sorumlu insanların görevleri hiçbir zaman kolay değil. Getirileri çok fazla olduğu gibi tabii ki insanların ruhundan da çok şey götürebiliyor. Dolayısıyla bu değerlendirmeyi yapmaya her insan gibi ben de sahibim. Tabii 15 Mayıs'ta değerlendirmemi yapacağım. Bu pozisyonlar bugün profesyoneller tarafından yapılıyor, böyle de yapılmalı. Uygulama doğru, devam etmeli. Devam edecektir zaten. Bu benimle kaim bir şey değil, devam etmeli.''

''DAUM İLE İLİŞKİM İLK GÜNKÜ GİBİ''

Aykut Kocaman, Daum ile ilişkisinin geldiği ilk günkü gibi olduğunu söyledi.

Bu ilişkinin sonuçlarla alakası olmadığını dile getiren Kocaman, ''Sayın Daum ile bir arada olduğum ilk günden şu ana kadarki ilişki zincirimiz aynı şekilde sürüyor. Benim tarafımdan olumsuz söylenecek hiçbir şey yok. Ortak noktamız Fenarbahçe ve futbol, ama farklı iş alanlarımız var. En önemli iş alanım öncelikli olarak transferlerdi, ondan sonra takımın maçlarla ilgili operasyonlarıdır. Teknik direktör de kendi alanında çalışıyor'' dedi.

Fenerbahçe'de sportif direktörlük pozisyonu kurulmaya çalışılırken sıkıntılar yaşanacağını sezon başında tahmin ettiğini anlatan Kocaman, ''Teknik direktör için de sıkıntı yaratacaktı. Bu sayın Daum için değil ben de teknik direktör olsam sıkıntı olacaktı. Çünkü bir anlamda biraz alanın daralması demekti. İkincisi ben sonuçta geçen sezona kadar faal teknik direktörlük yapan birisiydim. Sanki 'Buraya Daum'un arkasından getirilecek' şekilde bir hava yaratıldı. Bu da doğal olarak kamuoyu tarafından sıkıntılı günlerde deşilecek tarafıydı'' diye konuştu.

Kocaman, ''Sezon başında görev tanımlamasını yapmanızı istediğimizde, şekillenecek, henüz bir şey söyleyemem demiştiniz. Şimdi şekillendi mi? sorusu üzerine, şöyle konuştu:

''Buradaki esas faktör çok uzun yıllardır futbol kulüpleri başkan, yönetim kurulu ve teknik direktör üzerine yapılanmıştı. Bu iki icracı grubun alanları vardı. Bu alanlarından feragat etmeleri zaman alacaktı. Esas tanımlama dediğimiz buydu. Yoksa çok bilinmeyen bir iş değildi. Çok kolay değil. Bu bir refleks çünkü. Yönetici anlamında da teknik direktör anlamında da kulüplerin oturmuş bir takım düzenleri var. Bu tip çatışmaların sıkıntıların yaşanması kadar doğal bir şey yok. Ama takımımızın da kötü sonuçlar alması olayın tamamen teknik direktör ve sportif direktör çatışması haline döndürülmesine neden oldu.''

Aykut Kocaman, sezon başından beri Daum ile sık sık bir araya geldiklerini belirterek, ''Takımızın sorunlarıyla ilgili bana ihtiyaç duyulduğunda her türlü görüş alış verişini her zaman yaptım ve yapmaya da devam edeceğim'' dedi.

''HİÇBİR ŞEY TAMAMEN BENİM İSTEĞİMDE DEĞİL''

Aykut Kocaman, ''Gökhan Ünal'ın transferi tamamen sizin isteğinizle mi oldu?'' şeklindeki soru üzerine, ''Hiçbir şey tamamen benim isteğimde değil. Sportif direktörlük bugünkü kulüplerdeki yapılanma itibariyle bireysel anlamda her şeyi özgürce yapacağınız bir yer değil, öyle de olmamalı zaten. Bu hocanın da bilgisi dahilinde bir transfer, ama aynı zamanda yönetim kuruluyla beraber ortak karar aldığımız transferlerden bir tanesiydi. Bu kurum devam ederse Fenerbahçe'de bundan sonra da böyle olmalıdır'' diye konuştu.

''TRANSFERDE NİTELİK OLARAK TAKIMA KATKI YAPMAK İSTEDİK''

Bir gazetecinin, ''Devre arasında takımdan ayrılan Roberto Carlos ve Kazım'ın yerine forvete Gökhan Ünal'ı aldınız ve 'Bu takım bize yeter' dediniz. Şimdi aynı fikirde misiniz?'' sorusu üzerine Aykut Kocaman, şunları söyledi:

''Bir anda 6 oyuncunun çeşitli nedenlerde kadronun dışında kalması futbol kulüplerinde çok sık rastlanan bir durum değil. Devre arasında her kesin sağlıklı ve iyi olduğu durumda, aynı mevkiideki 6 oyuncunun birden birkaç maç dışımızda kalacağını hesaplamak çok rastlanabilir durum değil. Sayısal olarak değil, transferde nitelik olarak kalite olarak takıma katkı yapmak istedik. Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim, üzerinde çalıştığımız oyunculardan bir tanesinin özellikle nitelik olarak istenilen parayla verimliliği arasında çok net bir bağ kuramadığımız için transferinden vazgeçtik. Transfer etmek istemediğimiz için ya da hocaya rağmen değil bu. İşler kötü giderken bir takım şeyleri söylemek kolay değil, ama ilk yarıda hemen hemen hiç kullanılmayan Özer, takıma transfer gibi geldi. Ancak son bir iki haftada çok sayıda sakat olması o anlamda bir zaaf yarattı.''

''SIKINTI VAR, İSTEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALAMIYORUZ''

Aykut Kocaman, ''Futbolcuların Daum ile çok iyi anlaşılamadığı, birbirleri arasında kutuplaşmalar olduğu söyleniyor. Size gelen bir şey var mı? sorusu üzerine, ''Bu olaylar bizim kendi iç bünyemizi ilgilendiren şeyler. Bununla ilgili yorum yapmama hakkım sabittir. Sıkıntı var, ama sıkıntı dediğim şey şu anda istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Sıkıntı varsa bu sıkıntıyı yaratanlar da vardır veya yaratan etkenler vardır. Bizim işimiz de en kısa sürede bu tip sıkıntıları ber taraf etmek'' diye konuştu.

Kocaman, ''Kazım'ın gönderilmesinde Daum ile fikir ayrılığına düştünüz mü?'' sorusu üzerine ise ''Bu bir tasarruf, Fenerbahçe Kulübü'nün tasarrufuydu. Fenerbahçe Kulübü'nün icracıları, başkan, yönetim kurulu, teknik direktör ve bu sene itibariyle ben de bu grubun içindeyim. Burası milyonlara hitap eden Fenerbahçe Kulübü. Birisine rağmen karar almak kolay değil'' dedi.