BIST 9.069
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sarı, Sıcak Suriye

Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘sarı, sıcak Suriye’ adlı fotoğraf sergisi 5 Mart'ta açılacak.

Abone ol

Sabancı Üniversitesi Fotoğraf Kulübü(SÜFOK) tarafından düzenlenen ‘sarı, sıcak Suriye’ adlı fotoğraf sergisi, 5 Mart’tan itibaren bir ay süreyle, fotoğraf severlerle buluşacak..

Sabancı Üniversitesi Fotoğraf Kulübü (SÜFOK) öğrencilerinin düzenlediği, ‘sarı, sıcak Suriye’ fotoğraf sergisi; Suriye’nin mimari, insan ve sokak yaşantısını vurguluyor. Sarı, sıcak Suriye sergisi ile öğrenciler, komşumuz Suriye üzerinden, farklılık ve benzerlikleri ile doğu önyargısının ötesine baktırmayı amaçlıyor. Şam, Halep ve çevresinin fotoğraflarını içeren ve verdiği mesajla da dikkat çeken sergi, 5 Mart 2010 tarihinden itibaren bir ay süreyle Taksim Mephisto Kitabevi’nde ziyaretçilerine açık olacak.

Yolculuk hikâyesi
Ankara’dan ötesi bizim yaşlarımız ve yetiştirilme biçimimiz için hep “doğu” iken, asıl Doğu’ya doğru gidiyoruz. Antalya’da bir kumsala şemsiyeleri çakıp kitap mı okusaydık? Cevabı önceden belli, Suriye’ye gidiyoruz. “Önyargı” bize bu gezinin gerçek anlamını öğrettiği ilk kelime. Tüm gerçekliğinden önce aklımızdaki fotoğraflar, okuduklarımız ve hep batı tarafından bakan görüşlerimizle selamlıyoruz sınırı. Ne kadar benzediğimiz ilk bakışta anlaşılıyor. Millet olarak nereye ait olduğumuza karar verememişken, komşu bize çok yakın geliyor. Ekonomik ilişkiler ve su sorunu dışında bizi bağlayan daha çok sosyal bağ olması gerektiğini hemen anlıyoruz. Pazarlık ne kadar uzarsa bizim nereden geldiğimiz o kadar kolay belli oluyor. Ama bir o kadar da iyi niyetliler, komşuyuz diye… Gece 02.00’da eski Şam’ın sokaklarında kaybolurken İstanbul’dan daha güvende hissediyoruz kendimizi. Dışardan bakılmaması gereken Suriye, içeriden makaralarca film gereken güzellikte…