BIST 9.991
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.433,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hitit Üniversitesi kütüphanesi büyüyor

Çorum Hitit Üniversitesi bünyesinde hizmete sunulan Merkez Kütüphanesi büyümeye devam ediyor.

Abone ol

Çorum Hitit Üniversitesi bünyesinde 2006 yılında öğrencilerin hizmetine sunulan Merkez Kütüphanesi büyümeye devam ediyor.

Merkez Kütüphanesi, başta kitap olmak üzere, çeşitli görsel ve işitsel materyallerle öğrencilere her türlü araştırma olanağı sunuyor. Hitit Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, kitaplık, okuma, dinlenme ve çay salonlarından oluşan 800 metrekarelik fiziki kullanım alanı ile kullanıcılarına hizmet veriyor.

Kuruluşunda kaynak sayısı 7 bin olan kütüphanede şu anda 18 bin kaynak bulunuyor. Kullanıcıların, YORDAM Otomasyon Sistemi üzerinden kütüphane katalogunu taramaları mümkün olduğu gibi, web sayfası ile de kütüphaneye gelmeden bulundukları fakültelerden kütüphane katalogu taramaları yapabiliyor ve online veri tabanlarından yararlanabiliyorlar.

Merkez Kütüphanesi'nde, personel ve kullanıcı hizmetleri için internet bağlantılı bilgisayarlar ve büyük tarama makinesi yer alıyor. Merkez Kütüphane koleksiyonunda bulunan kitaplar, LC (Library of Congress) sınıflama sistemine göre açık raflarda kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Hitit Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve birim kütüphanelerinde bulunan kaynak sayısı ise toplamda 43 bin 507, Merkez Kütüphanesi'nde ayrıca 360 Search ve 360 Core federe arama motoru, SD Veri Tabanı, EBSCOHOST Veri Tabanı, JCR Veri Tabanı, Web of Science Veri Tabanı , IEEE Veri Tabanı, Ebrary Academic Complete, T&F (Taylor & Francis), Research Starters-Sociology Veri Tabanı, OVID-LWW Veri Tabanları, Mary Ann Liebert Veri Tabanı, ASME, OJO (Oxford Journals Online), ACS (American Chemical Society), JSTOR Veritabanı, Knovel Mühendislik Veri Tabanı, ProQuest ABI Complete Veri Tabanı, ProQuest Dissertations&Thesis Abstracts gibi 19 ayrı veri tabanına ulaşım sağlanıyor.