BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Altunay okul ziyaretlerini sürdürüyor

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, okul ziyaretleri kapsamında bu hafta ilçedeki 4 ilköğretim okula misafir oldu.

Abone ol

Başkan Altunay, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, başkan yardımcıları, şube müdürleri ve bazı belediye meclisi üyeleri ile birlikte İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Fevzi Kutlu Kalkancı İlköğretim Okulu, Habibler Mahallesi’ndeki 125.Yıl İlköğretim Okulu, Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki Yunus Emre İlköğretim Okulu ve Sultançiftliği Mahallesi’ndeki İvat Turhan İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.

Okul aile birliği üyeleri ve öğretmenlerin de katıldığı kahvaltılı toplantılarda okulların sorunlarını dinleyen Başkan Cahit Altunay, belediyenin imkanları ölçüsünde eğitim kurumlarına destek verdiğini kaydetti.

ORTAK DÜŞÜNCE OLUŞTURUYORUZ

Okul ziyaretlerinden amacın sadece sıradan bir ziyaret olmadığını belirten Başkan Altunay şöyle konuştu: “Bu ziyaretlerden amacımız, öğretmen arkadaşlarımız, okul aile birliği üyeleri, muhtarlarımız ve mahallelere hizmet veren teşkilat temsilcileri ile birlikte ortak düşünce oluşturmaktır. Bu çerçevede bize düşen görevi üstlenelim, Özel İdare ve diğer birimlerin yapması gerekenleri de ilgili yerlere bildirelim. Bunu da büyük oranda başarıyoruz. Hemen bütün okullarımızı ziyaret ettik ve sorunların çözümünü birlikte tartıştık. Yeni okulların açılması konusunda önemli adımlar attık.”

EĞİTİMİ KENDİMİZE DERT EDİNDİK

Eğitim konusunu kendisine dert edindiğini söyleyen Başkan Altunay şöyle devam etti: “Belediyelerin okul arazisi üretmeye çalıştığını belki de duymamışsınızdır. Ama bu benim ve ekibimin derdi. Biz bunu işin başında söyledik ve yeterli okul sayısına ulaşacağımızı ve sınıf mevcutlarını düşüreceğimizi söyledik. İlçemizdeki öğrencileri başka ilçeye göndermek istemiyoruz. Herkes ihtiyacını burada giderecek.”

AKILLI SINIF UYGULAMASI YAYILIYOR

Okulların genelinde akıllı sınıf çalışması yapıldığını söyleyen Başkan Cahit Altunay, “Bu konu genellikle okul aile birlikleri vasıtasıyla çözüme kavuşuyor. Sanıyorum önümüzdeki yıl akıllı sınıfı olmayan okul kalmayacak. Bu konuda bağış sahiplerinin ismi de sınıf girişlerine yazılarak onore ediliyor” dedi.

Başarılı öğrencilerin GAP ve Saraybosna gezisi ile ödüllendirileceğini de hatırlatan Başkan Altunay, el birliği ile çalışarak bütün sorunları çözüp, bunun mutluluğunu topluca yaşadıklarını kaydetti.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ziyaret ettiği okullarda öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı sergiyi de gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.