BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.455,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yazıcıoğlu hayatta olsa evet derdi!

Referanduma sayılı günler kala, meydanlar daha da hareketlendi. Erdoğan Sivas'ta önemli mesajlar verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan referandumda “evet” oyu çağrısı için gittiği Sivas’ta, halka helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun şiiriyle seslendi.

“Sivas Kahramanmaraş dağında bir yiğidini kaybetti”
diyen Erdoğan, “Muhsin kardeşimiz 12 Eylül zulmünü yaşadı. İnanıyorum ki bugün hayatta olsa hiç tereddüt etmeden evet derdi” iddiasında bulundu.

CHP’nin yargının siyasallaştığı eleştirilerine de sert çıkan Erdoğan bu kez kendi hayatından bir örnek vererek, “CHP'nin yargıyı nasıl siyasallaştırdığını çok iyi biliyor bu millet. Bana cezayı kesenin sonra CHP üst kurularında nasıl yer aldığını biliyoruz” diye çıkıştı.

Erdoğan’ın referandum mitingleri kapsamında çıktığı yurt gezilerinde son durağı Sivas’tı. Sözlerine Sivaslı ozan Aşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım” şiiri ile başlayan Erdoğan hükümetleri döneminde yapılan çalışmaları anlattı, “Aşık Veysel'in dediği gibi erişmek için menzile gidiyoruz gündüz gece, gideceğiz gündüz gece” dedi.

Miting konuşmalarında CHP ve MHP’ye yüklenen Erdoğan Sivas’ta da bunu bozmadı. İlk olarak MHP’ye yüklenen Erdoğan şunları söyledi:

MHP TABANINA SESLENDİ

“Bu MHP milliyetçiyim diye ortalıkta dolaşıyor. Benim sorunum yönetimiyle. Oraya oy verenlere diyorum ki, “Bak bizden önce iktidarda kaldılar. Merkez Bankasında 26.5 milyar dolar vardı. Şimdi 75 milyar dolar var. Hem bıraktığın borçları ödüyoruz hem de bankada bu kadar para var. KEY dediniz biz ödüyoruz. Nemalar 13.5 katrilyon. Bu kadar kesinti yapıp bunu bize bıraktılar. Tamamını ödedik. Sen ne yaptın. Bunlar üzerinde bir düşünün” dedi.

YAZICIOĞLU DA YAŞASA EVET DERDİ

Erdoğan konuşmasında Sivas’ın en önemli siyasi figürü Muhsin Yazıcıoğlu’na özel bir bölüm ayırıd. Yazıcıoğlu’nun “Üşüyorum” şiirini okuyan Erdoğan, “Bugün yaşasa evet oyu verirdi” diyerek şunları söyledi:

Sivas, Kahramanmaraş dağında bir yiğidini kaybetti. Millet sevdasında birini kaybetti. O gün Sivas değil Türkiye ağladı. Memleketi Sivas'ta rahmetle anıyorum. Allah ondan razı olsun. Muhsin kardeşimizin 12 Eylül zindanlarında yazdığı şiir bir ağıda dönüştü, yüreklerimize nakşoldu. Muhsin kardeşimiz 12 Eylül zulmünü yaşadı. İnanıyorum ki bugün hayatta olsa hiç tereddüt etmeden evet derdi. Nitekim onun arkadaşları, hareketleri sağduyu ve aklıselimin yanında yer aldı ve hatırasına sahip çıktı.”

ASIL BASKIYI MUHALEFET YAPIYOR

Başbakan Erdoğan TOBB ve TÜSİAD ile başlayan 'iktidar partisi evet için baskı yapıyor' eleştirilerine de Sivas’tan yanıt verdi. MHP lideri Bahçeli’nin evet oyu vereceğini açıklayan ülkücüler için “zavallı” dediğini ileri süren Erdoğan şunları söyledi:
“Sanatçılara, STK'lara, il başkanlarına baskı yapıyorlar. Genel başkan diyor ki, "Kim ki bu değişikliğe “evet” derse hakkımı ona helal etmeyeceğim". Bizi mahalle baskısı yapmakla suçlayanlar CHP, MHP, BDP asıl baskıyı millete kendileri yapıyor. Kampanyaları birbirini aratmıyor.”

TERECİYE TERE SATMA

Başbakan Erdoğan CHP’nin hukukun siyasallaşacağı eleştirilerine de tepki gösterdi. Eski Bakanlar Mehmet Moğultay ve Seyfi Oktay’ın sözlerini hatırlatan Erdoğan şunları söyledi:
“Moğultay ve Oktay ile yüzleşmiyor onlarla kol kola giriyor. Moğultay'ın ifadesi şu. “Ben CHP'lileri almayacaktım da MHP'nin faşistlerini Refah Partilileri im alacaktım”. Sayın Genel Başkan bu millete tere satma. Tereciye tere satma. CHP'nin yargıyı nasıl siyasallaştırdığını çok iyi biliyor bu millet Bunu ben yaşadım. Bana cezayı kesenin sonra CHP üst kurularında nasıl yer aldığını biliyoruz.

Erdoğan yargının siyasallaşmasına tepki gösteriliyorsa gelip bu değişikliğe onay verilmesi çağrısında bulundu.

BÖLÜCÜ ÖRGÜT ÜYELERİNİ MEMUR YAPTI!

Konuşmasında sık sık CHP liderine yüklenen Erdoğan, Kılıçdaroğlu döneminde SSK’ya alınan bölücü örgüt üyeleriyle ilgili sert açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Televizyonda SSK'ya nasıl terör örgütü mensuplarını aldığını anlatıyor. Bu örgüt üyeleri ile tanışıklığı yokmuş, hükümlü kadrosundan almış. Başka hükümlü yok mu? Onları neden almıyor da terör örgütü hükümlülerini alıyorsun. Kadrolaşma bunların genlerine işlemiş” dedi.

HÜKÜMET GÖRÜŞMEZ DEVLET GÖRÜŞÜR

Başbakan Erdoğan’ın gündeminde son günlerin öne çıkan tartışma konusu “Hükümet ile Öcalan görüştü” iddiası da vardı. “Hükümet görüşmez, devlet görüşür” sözlerini tekrarlayan Erdoğan şöyle devam etti:
Terör örgütünün eylemsizlik kararını bize bağlamak yalandır, iftiradır. Her iktidar böyle bir anlaşmaya yanaşmaz. Siyasi iktidarlar bunu yapmaz. Bizden önce MHP DSP ANAP bunlar bölücü örgütün başıyla görüşmediler mi? Kendileri görüşmez ama kim görüşür. İstihbari kurumlar, Adalet Bakanlığı yetkilileri görüşür. Devletin ilgili kurumları böyle görüşmeleri yapar. Ama Bahçeli, Yılmaz, Ecevit onun idamının engeline imzayı koymadınız mı?

FATMA DA HELGA GİBİ OLACAK

AK Parti iktidarının 8 yılı bulan dönemde icraatlarını anlatan Erdoğan doğalgazın yaygınlaştırılması için yürütülen faaliyetleri sıralarken, “Helga mutluluğu yaşayacak da Fatma kardeşim niye yaşamayacak mı?” dedi.