BIST 10.739
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.506,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yoksullara iyi haber

İhtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere 400 adet gıda paketi bağışlandı.

Abone ol

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetimi, Uşşak Aşevi Yardım, Kültür ve Hizmet Vakfı’na ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere 400 adet gıda paketi bağışladı.

Ramazan ayında vatandaşların yardımlarını Aşevi’ne yaparak, gerçek ihtiyacı olan vatandaşlara yardım ulaştırabileceğini belirten Aşevi yetkilileri Uşak Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine teşekkür etti. Uşşak Aşevi’nde gerçekleşen gıda paketlerinin teslimine Vali Özdemir Çakacak, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Uşşak Aşevi Başkanı Ahmet Dokur, Başkan Yardımcısı Mustafa Salıcı ve Aşevi Yönetimi katıldı.
 
Ramazan ayında ihtiyacı olan vatandaşlara destek olmak için yardımda bulunduklarını ifade eden Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman "Aşevi’ne kentteki bütün kurumların, kuruluşların ve yardımseverlerin yardım yapmasını ümit ediyorum. Oda olarak biz her yıl belli miktarda gıda yardımında bulunuyoruz. Dağıttığımız yardımların hangi ihtiyaç sahibine gittiğini bilmememiz ve yardımların yerine sağlıklı bir şekilde ulaşması bizi daha da mutlu ediyor. Yoksul vatandaşlara rencide etmeden yardım elimizi uzatmalıyız" diye konuştu.

Vali Özdemir Çakacak, ise aşevinin önemli bir görevi üstlendiğini, Uşaklıların da bu çalışmalara destek vermesi gerektiğini belirterek, “Bu gün Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak amacıyla 400 adet gıda paketi bağışladı. Aşevi de bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Aşevi’nin gelir kaynağı sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızdır. Biz de Uşak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak belli oranda aşevini destekliyoruz. Toplanan bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek olarak ulaştırılmaktadır. Ramazan Ayında günlük ortalama 700 kişiye sıcak yemek imkânı sağlayan aşevi çeşitli nedenlerden dolayı aşevine gelemeyen vatandaşların yemeklerini de evlerine kadar götürmektedir.” dedi.

Aşevinin mutfak ve diğer birimlerini inceleyen Vali Çakacak, Aşevi 2. Başkanı Mustafa Salıcı tarafından çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Buradan Uşak Gıda Bankası’nı ziyaret eden Vali Çakacak, Gıda Bankası Başkanı Ahmet Kuş’tan da Ramazan ayındaki çalışmaları hakkında bilgi aldı.