BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.498,18
HABER /  POLİTİKA  /  SP

İftar baskınına Kurtulmuş yorumu

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'da katıldığı iftar programında elektrik kesinti nedeniyle karanlıkta konuşma yaptı.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'da işadamlarıyla bir araya geldiği iftar yemeğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin son günlerde iftar programlarında yaşanan protesto gösterilerini anımsatarak 'Protestoları eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yaptırdığını düşünüyor musunuz? yönündeki soruya Kurtulmuş, "Kesinlikle böyle bir şey yok. Günlerdir internet üzerinden çeşitli tehditler, mesajlar yapıldı. Bütün bunların emniyet teşkilatının elinde olduğunu biliyoruz. Ama benim söylemek istediğim şu. Türkiye'de SP bundan sonraki siyasal gelişmenin yükselen yıldızıdır. 12 Eylül referandum sonrasında oluşacak siyasi tablo içerisinde SP çok ciddi bir yeri vardır. Herkes ilgiyle dikkatle SP'yi izliyor. Bu olayların tesadüf olmadığını dikkat çekmek için söyledim. Herhalde birileri SP'nin yükselişe geçmesinden ciddi rahatsızlık duyuyor. Bunlarında üzerinde durulması için bu tür açık provokasyonların arkasında kimlerin olduğunu araştırmakta herhalde emniyetin vazifesidir" dedi.

"Sizin bir tahmininiz var mı?" yönündeki soruya Kurtulmuş, "Hayır" yanıtını verdi. "Hükümet ile PKK arasında diyalog olduğu yönünde iddialar var. Hükümet kanadından da bu konuda yumuşak açıklamalar geliyor. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?" yönündeki soru üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Tabii bu iddiaların doğru olup olmadığını ne olduğunu ne konuşulduğu, bu tür görüşmeler oldu mu bunu bilmiyoruz. Ama bu tür görüşmelerin doğrudan veya dolayı görüşmelerin olması Türkiye'de kamuoyunu fevkalade rahatsızlık verir. Bu kadar çok olaylar ortadayken bu tür görüşmelerin yapıldığı yolundaki imalar bile milletimizi rahatsız ediyor. Bu anlamda yapılması gereken şudur; Türkiye'de demokratik süreç içerisinde bütün milletin düşüncelerini parlamentoda temsil edilmesini sağlamak ve bu süreçlerde özellikle parlamentoda temsil edilen partiler vasıtasıyla bu süreçlerin özellikle Başbakan'ın terörle ilgili görüş alışverişinde olduğu zemin gibi TBMM grubu bulunan partilerin herkesin görüşlerini çok açık bir şekilde ortaya koyması lazım. Aksi takdirde milleti ciddi şekilde rahatsız eden bu tür ciddi söylentiler belki de çözüm yolunda doğru adımlar atılması engelleyen birtakım dedikoduları oluşturur."


"Erbakan ile görüşecek misiniz" yönündeki soruya ise Kurtulmuş,"Görüşürüz" yanıtını verdi. Son iftar olaylarında Erbakan taraftarlarının protestosuyla karşılaşan Kurtulmuş'un Ankara'daki iftar programına basın büyük ilgi gösterdi. Kurtulmuş iftar yemeğinin verildiği AFİTAB Kültür Merkezi'nde yoğun güvenlik önlemleri altında geldi. İftar yemeğini ardından namaz için mescide inen Kurtulmuş'un iftar salonuna geldiği sırada elektrik kesinti yaşandı. Uzun bir süre elektriklerin gelmesine bekleyen Kurtulmuş, elektrikler gelmeyince konuşmasını karanlıkta yapmak zorunda kaldı. Referandumdan ne çıkarsa çıksın herkesin sonuca saygı göstermesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, kanat sahiplerinin karşı görüş bildirenleri ötekileştirmemesini istedi. SP'nin 'Şimdilik evet' sloganıyla anayasa değişiklik paketini destekleyeceğini belirten Kurtulmuş, yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, 13 Eylül'den itibaren yeni anayasa yapılması için çalışacaklarını söyledi. Öte yandan elektriklerin yalnızca yemeğin verildiği yerde kesilmesi ise dikkat çekti.