BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.435,93
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlu çok sert çıktı

Kendisine ve partisine yapılan eleştirileri değerlendirerek, "Biz karşı olduklarımızı eleştiririz ama yok etmeyiz" dedi.

Abone ol

Antalya'da Hrant Dink cinayetinin ardından partisine yönelik eleştirilere cevap veren Yazıcıoğlu, Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini ve Türkiye'de yaşanan olayları dışarıdan bağımsız görmemek gerektiğini vurguladı.

Hrant Dink cinayetinin ardından bazı çevrelerin çok kısa sürede organize olarak hep bir ağızdan 'Hepimiz Kürtüz, hepimiz Ermeniyiz, hepimiz Hrant'ız' sloganları attığını da belirten Yazıcıoğlu, bu sloganların sembolik sloganlar olmadığını, yeni bir stratejiyi hayata geçirmek amacıyla yapılmış eylemler olduğunu öne sürdü.

Yazıcıoğlu, "Bu planın bir sonucu olarak 'Hepimiz Ermeniyiz, hepimiz Hrant'ız' diye slogan attırılarak tek elden pankartlar hazırlanmak suretiyle ülkeyi gererek, diasporanın eline yeni fırsatlar verecek ve dış dünyanın Türkiye üzerindeki dikkatini daha fazla toplayacak gerginlikler oluşturmak istemişlerdir. Onun için şimdi, Türkiye'nin her köşesinde 'Hepimiz Mehmet'iz, Hepimiz Türküz' denilmektedir, denilecektir, söylenecektir, söylenmelidir"dedi.

Bir cinayet planlandığını ve daha sonra bunun üzerinden yeni gerginlikler oluşturulup milliyetçiliğin yargılanmaya, suçlanmaya çalışıldığını iddia eden Yazıcıoğlu, "Biz karşı olduklarımızı eleştiririz ama yok etmeyiz. Biz karşı olduklarımızla tartışırız ama kavga etmeyiz. Biz karşı olduklarımızın karşısında fikrimizi söyleriz ama şiddete başvurmayız"diye konuştu.