BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.408,56
HABER /  POLİTİKA

Mumcu Türk oğlu Türk

Dink cinayeti sonrası toplumsal barış zedelendi. Bu tehlikeli ortama Anavatan lideri Erkan Mumcu dikkat çekti.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin haftalık Grup toplantısında, başka partilerden istifa ederek ANAVATAN'a üye olanlar adına temsilen 3 kişiye rozetlerini taktı.

''KİM KORUNUYOR, KİM KORUNMUYOR?''
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürüleceğine ilişkin istihbarat bilgilerinin, Emniyetin tüm birimlerinin 11 ay önce resmi yazıyla uyarıldığını belirten Mumcu, ''Böyle bir teşebbüsün, sadece o şahsın kendisine değil, ülkenin menfaatine, milletin huzuruna, işine, aşına darbe vuracağını göremediniz mi?'' diye sordu.

''BEN, TÜRK OĞLU TÜRK'ÜM''
'Hepimiz Ermeniyiz, Hepimiz Hrant'ız' dememeliymişiz. Adam öldü gitti yahu... Bırakın slogan tartışmalarını'' diyen Mumcu, Hrant Dink'in, Türkiye'nin hak ve hukukunu savunan bir insan olduğunu, Dink'in ölümü üzerinden Türkiye'nin huzurunun bozulduğunu ifade etti Elazığspor-Malatyaspor maçında çıkan olaylara değinen Mumcu, şunları kaydetti: ''Gördünüz mü aramıza sloganlar nasıl girdi? Gördünüz mü toplum nasıl cinnete sürükleniyor? Biri diğerine 'PKK dışarı' diye bağırıyor, diğeri başka bir şey diyor.

Hepimiz Türk'üz. Ben Türk'üm. Emin olun bunu söylemek gereği duyduğum için çok üzgünüm. Vatandaş olarak hepimiz Türk'üz. Bir tarafın soyunu sopunu iddia etmesi iyi bir şey midir? Bir insanın kazanmak için kendi iradesiyle hiçbir şey yapmadığı bir sıfatı, bir kimliği bir övünç vesilesi olarak bağırması normal bir şey mi? Bu, ilahi iradenin yeryüzüne koyduğu düzen. İlahi iradenin bize söylediği bir hakikat var; biz hepimiz insanız. Bu karındaş, kardeş gibi bir şey. Hepimiz aynı atanın kucağında büyümüş evlatlarız. Bu vatandır bizi büyüten, yaşatan, bizi kardeş yapan...''