BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.427,10
HABER /  GÜNCEL

Yazdıkları mektupla Kudüs'ü ziyaret edecekler

Mirasımız Derneğince düzenlenen "Mescid-i Aksa" konulu mektup yarışmasında dereceye giren lise öğrencileri, Kudüs'ü ziyaret edecek. 

Abone ol

Mirasımız Derneğinden yapılan açıklamaya göre, her yıl düzenli olarak yapılan "Mescid-i Aksa" konulu liselerarası mektup ve şiir yarışmasını kazananlar belli oldu. 

Bu yılki mektup yarışmasında, Alanya Fatma Özmüftüoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Havle Gül Güneş, birinciliği elde etti. 15 yaşındaki Güneş, kendi hayatından kesitler sunarak, Mescid-i Aksa ve Kudüs’e karşı duygularını, Mescid-i Aksa ile dertleşir gibi kaleme aldığı mektupla birinciliğe layık görüldü. 

Adana Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Deniz Yaşar Narin de Mescid-i Aksa’yı geç tanımanın itiraf ve hüznünü paylaştığı mektupla ikinciliğe değer bulundu. İstanbul Fatih Çok Programlı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Gülistan Ok ise Mescid-i Aksa ve Kudüs için Müslümanlara seslendiği mektupla üçüncü oldu. 

Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerine faaliyetler yürüten dernek, yarışmada dereceye giren öğrencilere, para ödülünün yanı sıra Kudüs ziyareti de hediye edecek. Yarışmanın ödül töreni, ilerleyen günlerde İstanbul'da gerçekleşecek.