BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  POLİTİKA

ABD'nin silah verme kararına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Koroma ile ortak basın toplantısı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD’nin YPG’ye ağır silah verme kararı hakkında da açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'den YPG'ye ağır silah desteğine ilişkin yaptığı açıklamada, "YPG kaosu fırsata çevirmeye çalışıyor" dedi. Erdoğan ayrıca ABD'ye de 'bu yanlıştan dönün' mesajı verdi.

Beştepe'de, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Koroma ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin YPG'ye ağır silah desteğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

25 Mayıs'ta Brüksel'de toplanacak mini NATO  zirvesinde de müttefiklerimizle konuyu masaya yatıracağız. Bu temasların bölgenin  istikrarını garanti altına alacak, Suriye'nin gerçekleriyle uyumlu bir sonuca  ulaşmamızı sağlayacağına inanıyorum. Temenni ederim ki şuana kadar ortaya  konulan, ifade edilen bazı gerçeklerden Amerika'ya gitmeden biran önce dönülmüş  olunur, çünkü bu olayları yaşayan biziz.

''SURİYE'NİN BÖLÜNMESİNE KARŞIYIZ''

Biz Suriye'nin bölünmesine, parçalanmasına da  karşı olduğumuzu her an her zaman söyledik. Bundan sonraki süreçte bunun aklı  selim ile çözülmesinden yana olduğumuzu tekrar ifade ediyorum, temenni ediyorum  ki yanlıştan biran önce dönülür.

''BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ''

Hangi gerekçeyle olursa olsun, DEAŞ terör  örgütüyle mücadele bir başka terör örgütüyle yürütülmemelidir. Böyle bir adım  Suriye'nin ve bölgenin geleceğini tehlikeye sokacaktır. Geçmişte atılan yanlış  adımların Suriye'yi getirdiği durum ortadadır.

YPG kaosu fırsata çevirmeye çalışıyor. Bu konuyu 16 Mayıs'ta ABD Başkanı Trump ile görüşeceğiz. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli. DEAŞ ile mücadele terör örgütü ile olmaz.