BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Yaz Kur’an kursları başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığının ülke genelindeki tüm cami ve Kur’an kurslarında düzenleyeceği eğitimler, 24 Haziran-23 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, AA muhabirine, geçen yıl yaz Kur'an kurslarına ilişkin değerlendirme raporu hazırladıklarını, katılımın 2 milyon 700 bine yakın olduğunu belirlediklerini söyledi.

Erbaş, 2012'de önceki yıllara göre katılımın 2 kat artış gösterdiğini belirterek, bunun en önemli sebebinin Kur’an kurslarına ilişkin yaş sınırının kaldırılması olduğunu dile getirdi. Ancak yine de katılım oranın az olduğunu ifade eden Erbaş, “TÜİK’in verilerine göre illerimizde beklediğimiz talebenin, en fazla yüzde 34’ü gelmiş. Bazı illerde bu oran yüzde 10’a kadar düşüyor. Dolayısıyla bu sayıyı artırmamız lazım” dedi.

Cami bahçelerine düzenleme

Katılımın artırılabilmesi için camileri ve bahçelerini çocuklar için cazip hale getirmek gerektiğine dikkati çeken Erbaş, bununla ilgili görevlilere yönelik eğitim seminerler düzenlediklerini, ayrıca belediyelerin desteğiyle cami bahçelerinin çocuk bahçesi haline getirilerek güzel bir ortam sağlanmasını arzu ettiklerini bildirdi.

Sportif faaliyetlere katılım artırılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığıyla geçen yıl yapılan işbirliği protokolünün yenilendiğini dile getiren Erbaş, protokolle kurslara katılan öğrencilerin bakanlığın spor tesislerinden faydalanma imkanı sağlandığını belirtti.

Erbaş, geçen yıl yaklaşık 40 bin öğrencinin gençlik ppor il müdürlükleri vasıtasıyla sportif faaliyetlerden yararlandığını ifade ederek, bu sene bakanlık yetkilileriyle bu sayının artırılması yönünde ortak çalışma yaptıklarını aktardı.

Ücretsiz kitaplar

Kursların 24 Haziran Pazartesi başlayacağını belirten Erbaş, aynı gün Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'ndan tüm il ve ilçelerdeki görevlilere kursların daha verimli geçirilebilmesi konusunda yapılabileceklerine ilişkin 2 saat sürecek canlı yayın semineri gerçekleştireceklerini bildirdi.

Eğitim materyalleriyle ilgili de çalışma yaptıklarını, bu çerçevede, “Dinimi Öğreniyorum” adlı 3 kitaplık seriyle “Kur’an Elif Ba”sından 2,5 milyon bastırarak tüm illere gönderdiklerini dile getiren Erbaş, bu kitapların ücretsiz olarak pazartesi günü öğrencilere dağıtılacağını, ayrıca yeni hazırladıkları “Yaz Kur’an Kursları Etkinlik Kitabı”nın da Diyanet Vakfı kitabevlerinden temin edilebileceğini belirtti.

Okul öncesi çocuklara özel eğitim

Okul öncesi çocuklara yönelik çalışmalarının devam ettiğini anlatan Erbaş, geçen yıl 7 bine yakın çocuğun kurslara katıldığını bu sene bu sayıyı artırmak istediklerini söyledi. Erbaş, bunun için müftülüklerin milli eğitim müdürlükleriyle irtibat halinde çalışacağını, okul öncesi eğitim bölümlerinden mezun olmuş ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenlerden de yararlanılacağını bildirdi.

Türkiye’de din eğitiminin ilk başladığı yerin yaz Kur’an kursları olduğunu anlatan Erbaş, ailelerden kurslara gönderdikleri çocukları kontrolsüz bırakmamalarını, hocalarıyla irtibat halinde olmalarını istedi. Öğreticilerin de özenli eğitim vermesi ve veli toplantıları yapması gerektiğine işaret eden Erbaş, “Bu kurslar çocuklarımız için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı mutlaka başarıya ve verime dönüştürmemiz gerekiyor. Yaz Kur’an kurslarımıza devam edemeyen bir çocuk, sonraki hayatında din eğitimi almak için başka bir fırsat bulamayabilir” diye konuştu.

Erbaş, yaz Kur'an kurslarının, 23 Ağustos'ta sona ereceğini sözlerine ekledi.