BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Beyin pili birçok derde deva oluyor

Hastalara hareket imkanı sağlayan beyin pili, birçok derde deva oluyor.

Abone ol

Teknoloji dur durak bilmeden her alanda olduğu gibi, sağlık alanında da sürekli gelişiyor. Hastalara hareket imkanı sağlayan beyin pili, birçok derde deva oluyor. Cihan Haber  Ajansı muhabiri Kübra Kara'nın hazırladığı habere göre; Giyinmek, yemek yemek gibi basit hareketleri yapamama sorunu yaşayan hastalar, çareyi beyin pili ameliyatında buluyor.

İsmet Yürekli isimli hasta da Medical Park Göztepe Hastanesi’nde ameliyat olarak beynine pil takıldı. Ameliyatın büyük bir bölümü, hasta bayıltılmadan yapıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Akın Akakın, “Hastamız bir Parkinson hastası. Hastamızı uyanık olarak ameliyata alıyoruz. Ameliyatta kullandığımız bazı elektronik aletler de var. Bilgisayar sistemiyle beyin dalgalarını takip ediyoruz. Ameliyat yaklaşık 4 saat sürüyor. Bu sürede hastayı sürekli olarak muayene ediyoruz.” dedi.

Ameliyattan hiçbir ücret alınmadığını belirten Akakın, “Ameliyatta kullandığımız pilin fiyatı oldukça pahalı. Sosyal Güvenlik Kurumu bunun ücretini tamamen karşılamakta. Bu pilin ve yapılan işlemin hepsi sosyal güvenlik kapsamı altında güvence altındadır. Hastamıza herhangi ekstra bir masraf çıkmamaktadır.” şeklinde konuştu.