BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türk bayrağı taşıdı olay oldu!

Gezi olaylarıyla ilgili tweetleri büyük tepki gören Kayaalp Mersin'de Türk bayrağını taşıyınca tepki yağdı.

Abone ol

Akdeniz oyunlarında Türk kafilesinin önde bayrağı taşıyan Rıza Kayaalp, Taksim Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yazdıklarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Taksim Gezi Parkı eylemlerine katılan insanları hedef alan 23 yaşındaki sporcu “Sizin yaptıgınız eylemi s.... Vatan hainleri.” diye yazmıştı.

Daha sonra hızını alamayan Kayaalp önceki gün yazdığı şu mesajla ise sosyal medyayı birbirine kattı: “Yazıklar olsun size Ermenilere bıraktınız meydanı Allah belanızı versin eylemci çapulcular” diye tweet attı.

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz ise bugün köşesinden Kayaalp'e ve organizasyona çok sert eleştirilerde bulundu.

İşte o yazı:

Akdeniz Oyunları’nın açılış töreninde Türk sporcu kafilesinin önünde bayrak taşıyan güreşçi Rıza Kayaalp’i görünce, her spor tesisinde yazılı bulunan Atatürk ’ün şu sözünü hatırladım:“Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim”.

(....) Bizimkiler bu sefer Rıza Kayaalp isimli güreşçiyi seçmişler. Sportif başarısı Olimpiyat üçüncülüğü, önemlidir. Ama geri kalan vasıfların hiçbirini haiz değil. Çünkü terbiyesi bozuk bir ırkçıdan daha fazla bir kişiliğe de tekabül etmiyor!

Bakın Gezi Parkı’na alışveriş merkezi yapılmasını protesto etmek üzere başlayan gösterilersırasında yazdığı tweet’lere:

“Ermenilere bıraktınız meydanı, Allah belanızı versin eylemci çapulcuları.”

“Ermenistan halkı kutlama yapıyormuş taksimi işgal ettik türkiyeye rahatça hakaret edebiliyoruz diye.”

“Sizin yaptığınız eylemi s.... Vatan hayinleri.” (Attığı mesajlardaki Türkçe bozuklukları bu tosuncuğun kendisine ait, benim suçum değil.)

Bir etnik aidiyeti hakaret olsun diye kullanmak, en hafif tabirle ırkçılıktır, nefret suçu işlendiği anlamına gelir. Eylemcilere ettiği küfür ise kendi ahlak seviyesini gösteriyor. Ve böyle bir adamın eline bayrak verip bir spor organizasyonunun açılışında kafilenin önünde yürütüyorsunuz. Normal olanı bu ırkçı şahsın bir daha spor sahalarına sokulmamasıdır.

Rıza Kayaalp'in olimpiyatlarda bayrak taşıması sosyal medyada da tepki topladı.