BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yatalak annesinin boğazını kesti

Yatalak hasta olan annesini boğazını keserek öldürdü. Eve not bırakarak evden kaçtı. Cinayeti ise böyle savundu...

Abone ol

Mersin’de işsizlik nedeni ile uzun süredir bunalımda olduğu öne sürülen 42 yaşındaki Durdu Yaşar, birlikte yaşadığı 62 yaşındaki annesi Gülkız Yaşar’ı boğazını bıçakla keserek öldürdü.

ANNEMİ ÖLDÜRDÜM GELİN ALIN

Olay, Yeni Mahalle 5321 Sokak Özbaş Apartmanı’nın 3’ncü katında meydana geldi. Bu sabah ekmek alıp, evine giden Durdu Yaşar, kahvaltı sonrası bilinmeyen bir nedenle tartıştığı annesi Gülkız Yaşar’ı boğazını ekmek bıçağıyla keserek öldürdü. Yaşar, annesinin öldüğünü anlayınca, 155’i arayıp, “Ben annemi öldürdüm, intihar edeceğim. Annemin cesedi şu anda evde, gelin alın” dedi. Katil zanlısı evlat, evin adresini de verdikten sonra telefonu kapatıp, evden çıkarak, kayıplara karıştı.

ANNEM ACI ÇEKİYORDU ÖLDÜRDÜM

Saat 11.00 sıralarındaki ihbar üzerine eve giden polis, kadının kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Evde yapılan aramada Durdu Yaşar’ın bir takvim yaprağının arkasına yazdığı, sonunda, “Maaşı alın verin. Vebalı size” notu yer alan borç listesi ile polislere hitaben, “Annem acı çekiyordu, öldürdüm. Ben de öleceğim. Borcumuzu ödeyin” yazılı not bulundu.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ 

Olay yerine gelen nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından Gülkız Yaşar’ın cenazesi otopsi yapmak üzere Mersin Devlet Hastanesi morguna konuldu. Bu arada, olayı duyup eve gelen yakınları sinir krizi geçirip, gözyaşı dökerken, Durdu Yaşar’ın uzun süredir işsiz olduğu için bunalım yaşadığını, annesiyle birlikte yaşadığını, anne Yaşar’ın yüksek tansiyon, kalp hastalıkları bulunduğunu söyledi.

KATİL ZANLISI YAKALANDI

Olayı soruşturan polis, katil zanlısı Durdu Yaşar’ı saat 14.00 sıralarında evin etrafında dolaşırken yakalayarak gözaltına aldı. Soruşturma sürüyor.