BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.425,36
HABER /  MEDYA

Gözaltıları herkes ayıplamıştı

İlhan Selçuk’un saat 04.30’da evi basılarak gözaltına alınması bir çok köşe yazarının eleştiri konusu olmuştu. İşte o yazılar;

Abone ol GAZETECİ-yazar İlhan Selçuk’un saat 04.30’da evi basılarak gözaltına alınması dün birçok köşe yazısında eleştiri konusu oldu.

Her kesimden çok sayıda yazar, 83 yaşındaki İlhan Selçuk’a uygulanan gözaltı yönteminin kabul edilemez olduğunu yazdı.

Güneri Cıvaoğlu (Milliyet): İlhan Selçuk ve Prof. Alemdaroğlu gibi adresi, toplumdaki yeri, kariyeri belli iki isme, sabahın karanlığında gözaltı ile başka savrulma daha yaşıyoruz.

Fikret Bila (Milliyet): 80 yaşını aşmış İlhan Selçuk’un sabaha doğru 04.30’da baskın gibi bir operasyonla yatağından kaldırılıp gözaltına alınması rahatsız edici olmuştur.

Derya Sazak (Milliyet): Bir parti başkanı, eski rektör ve Cumhuriyet başyazarı İlhan Selçuk, ifadelerine başvurulmak üzere savcılığa çağrılmış olsalar zaten bu davetten kaçmayacak konumlarda olan insanlardı.

Yazgülü Aldoğan (Posta): Nasıl bir misilleme ve gözdağı verme azmi ve arzusudur ki 83 yaşındaki yazarın gece yarısı evi basılıyor, göz altına alınıp sorguya götürülüyor?

Rauf Tamer (Posta): Eğer bilgilerine başvurmak gerekiyor idiyse, telefonla davet edilebilirlerdi. Geceyarısı niye? Nedir, ne oluyor?

Zülfü Livaneli (Vatan): İlhan Selçuk’un sabaha karşı gözaltına alındığını duyduğum zaman bir dehşet duygusu uyandı içimde. Basın üzerindeki baskı inanılmaz boyutlara ulaştı.

Necati Doğru (Vatan): İlhan Selçuk’un gece saat 04’te evine baskın verip gözaltına alınmasının arkasında büyük bir kavga var.

Mehmet Barlas (Sabah): 80 yaşını aşmış bir gazeteci yine sabah beklenmeden alınmıştı. Sanki ertesi sabah ifadesi alınmak üzere çağrılsa o süre zarfında İlhan Selçuk yurtdışına mı kaçardı?

Ahmet Altan (Taraf): Daha insaflı bir saatte değil de sabaha karşı dörtte evini basmaları için geçerli bir neden göstermeleri gerekir.

Mehmet Altan (Star): Kalp hastası İlhan Selçuk’u sabaha karşı saat dört buçukta gözaltına alacak kadar sert ve rüzgarlı geçen bir gündü...

Ahmet Kekeç (Star): Muarızı olabilirim, görüşlerini tehlikeli ve antidemokratik bulabilirim ama bu iş hoşuma gitmedi.

Kürşat Bumin (Yeni Şafak):
İyi gelişmeler değil bunlar: Ama bütün bu "günahlar", bu yaşını başını almış kişilerin apar topar gözaltına alınmasını haklı kılar mı?