BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  GÜNCEL

Yaşlı kadını öyle yöntemle soydular ki..

Sarıyer’de kendilerini elektrikçi diye tanıtarak bir eve giren 2 kişi, yalnız yaşayan 96 yaşındaki kadını soydu

Abone ol

Kadının 2 aylık emekli maaşı olan bin 500 lirayı çalan hırsızlar, kayıplara karıştı. Yaşlı kadının komşuları, Ramazan ayında yaşlı kadını mağdur edenlere tepki gösterdi.

HIRSIZLAR ÇEKMECEYİ GÖRÜNCE...

Olay Sarıyer'de bir gecekonduda yaşandı. Yakınları öldüğü için evde yalnız yaşayan 96 yaşındaki Fatma Nebile Topaç, elektrikçi olduğunu söyleyen 2 kişiyi eve aldı. Ellerindeki belgeyi gösteren şahıslar, Topaç’a yüklü miktarda borcu ve cezası olduğunu söyleyerek elektrik idaresine gelmesini istedi. Şahıslar, yaşlı kadına 100 lira karşılığında bu borcu ve cezayı kendilerinin kapatacağını söylemeyi de ihmal etmedi. Bunun üzerine Topaç, şahıslara vermek üzere parasının bulunduğu çekmeceyi açtı. Yaşlı kadının parayı aldığı çekmeceyi gören hırsızlar, oyalama yöntemiyle çekmecede duran bin 500 lirayı aldı. Yaşlı kadının 2 aylık emekli maaşını alan şahıslar kayıplara karıştı.

Şahısların ayrılmasından sonra çekmeceye bakan Topaç, paralarını göremeyince soyulduğunu anladı. Durumu komşularına anlatması üzerine, komşuları söz konusu adrese polis çağırdı. Polis aldığı ifadeler ve yaptığı incelemeler doğrultusunda falleri yakalamak için çalışma başlattı.

Kapısını çalan 2 kişinin, elektrikçi olduklarını söylediğini belirten Topaç başından geçenleri şöyle anlattı: " ‘Cezan var’ dediler. ‘Benim cezam olamaz ki her ay veriyorum paramı.’ dedim. ‘Burada ceza yazıyor’ dedi, okumam yok ya. ‘Hadi mahkemeye.’ dedi. Çorabımı giyeyim de gideyim bari ne yapayım kimsem yok. Anlattım benim kimsem yok, oğlum öldü dedim. ‘100 lira ver yapayım senin işini’ dedi. ‘Oradaki elektrik şeyini kopartmışsınız’ dedi. Yalan. O orada duruyor, yalan söylüyor. Ben o kadar yaşlıyım ama aklım başımda. 100 lirayı çantamdan aldım, 100 lira çıkmayınca gittim çekmeceye , gidene kadar iki aylığımı almışlar, götürmüşler. Haberim yok.”

'Borcun ve cezan var' dediklerinde hırsızlara yalvardığını ve ağladığını söyleyen Topaç, “Allah razı olsun dedim, 100 lirayı verdim. Nasıl oldu, nasıl aldılar bilmiyorum. Beni lafa tutular, adamın biri içeri girdi, ne yaptı orada bilmiyorum. Bir de dua ediyorum ki beni oraya yollamadılar diye. Halbuki yüküyle almışlar, haberim yok.” dedi.

Olayı duyarak gelen mahalleli Topaç’ı teselli etmeye çalıştı. Ramazan ayında olaya şaşırdığını söyleyen yaşlı kadının komşusu Sema Uysal, “Bunu yapanları Allah’a havale ediyoruz. Böyle bir insanın da parasına muhtaçlarsa diyecek başka hiçbir şey bulamıyorum. Zaten halinden belli, yaşlı bir insan. 96 yaşında bir insan. Artık Allah’a havale ediyoruz. Bu para bunlara yar olmaz.” şeklinde konuştu.

Çalınan paranın hayrını göremeyeceklerini dile getiren Leyla Er Nalbant ise şöyle konuştu: “Kursağında kalmaz, yazıklar olsun başka hiçbir şey demiyorum. Ve yalnız yaşayan bir bayan, o kadar hoş bir bayan ki buna yapılacak bir şey değil.”