BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  POLİTİKA

Yasin Börü'nün katilleri yakalandı

Diyarbakır'daki Kobani eylemlerinde linç edilerek öldürülen Yasin Börü'nün katil zanlıları yakalandı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kobani eylemleri sırasında Diyarbakır'da öldürülen Yasin Börü ve 3 arkadaşının katil zanlıları olduğu belirtilen 16 kişinin yakalandığını açıkladı.

Başbakan Davutoğlu, Bursa'da katıldığı bir törende, ''Gelirken son bir haber iletildi İçişleri Bakanımız tarafından; bu olaylar esnasında Diyarbakır'da katledilen Yasin Börü ve 3 arkadaşının katil zanlıları 16 kişi, bugün sabah yakalandı ve adalete sevk edildi'' dedi.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 Ekim’de meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden Yasin Börü ve 3 arkadaşının katil zanlılarının yakalandığını açıkladı. Başsavcılık, olayla ilgili 16 kişinin gözaltına alındığını, 5 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.uu.20141203142816.jpg

Başsavcılıktan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"07 Ekim 2014 günü ilimizin çeşitli semtlerinde güvenlik kuvvetleri, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik molotof kokteylli, taşlı, el yapısı bombalı ve silahlı saldırı, yolu trafiğe kapatarak lastik yakma, vatandaşlara ait araçlara ve işyerlerine yönelik saldırı eylemleri esnasında Bağlar ilçesindeki bir ikamette bulunan Riyat Güneş, Ahmet Dakak, Hasan Gökoguz ve Yasin Börü isimli 4 kişinin öldürülmesi ve Y.E isimli kişininde yaralanması olayına ilişkin; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2014/28812 soruşturma numaralı dosya kapsamında 03 Aralık 2014 tarihinde şüpheliler T.T., G.T.,S.Ç., H.T., U.D., A.P., H.O., M.S., H.O., A.T., N.O., K.T., A.B., Y.D. ile suça sürüklenen çocuklar M.T. ve F.K. olmak üzere 16 kişi yakalanarak gözaltına alınmış olup, 5 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."