BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yaşar Amcadan para alacaktı

Erhan Tuncel, Dink cinayeti sonrasında BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan’dan para almayı planlamış...

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında adam öldürmeye yardım ve silahlı örgüte üye olmak suçlarından tutuklanan Tuncay Uzundal, cezaevinde verdiği ifadesinde önemli iddialarda bulundu.

Uzundal, ifadesinde cinayetin ardından görüştüğü Erhan Tuncel’in katil zanlısı Ogün Samast’ı polise teslim etmeyi düşündüğünü söylediğini aktarıyor.

Uzundal’ın ifadesine göre, Erhan Tuncel “Ogün’ü polise teslim edeceğim ve az ceza almasını sağlarım” dediğini belirtiyor.

Uzundal, Erhan Tuncel’in bu tür işlerde kullanılmak üzere Büyük Birlik Partisi (BBP) Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan’dan para almayı planladığını da öne sürüyor.

Uzundal’ın “Erhan Tuncel, Ogün’ün yakalanma veya teslim olması sonrasındaki faaliyetlerde kullanmak için BBP’den Yaşar Amca’dan para almaya gideceğini söylemişti” dediği aktarılıyor.

Trabzon’da gözaltına alındıktan 1 gün sonra savcılıkça serbest bırakılan BBP İl Başkanı Yaşar Cihan’ın, Hrant Dink cinayetini azmettirmek suçundan tutuklu bulunan Yasin Hayal’in ailesine, Mcdonalds’ın bombalanmasının ardından para yardımı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Verdiği ifadeyle soruşturmanın seyrini değiştiren Tuncay Uzundal, Mcdonalds bombalaması davası hakkında da önemli iddialarda bulunuyor.

Tuncay Uzundal, bombalama eyleminin ardından Yasin Hayal yargılanırken, Erhan Tuncel’in müdahalede bulunarak daha az ceza alması için mağdurların şikayetlerinden vazgeçmesini sağladığını da ileri sürüyor.

(Haber: Erdoğan Durna/NTV)