BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.386,62
GÜNCEL

Yasak Elma'nın 'Yıldız'ı Eda Ece depremzedeleri hedef aldı! 'Sandıktan onu anladık ama neyse'

Fox TV'nin fenomen dizisi Yasak Elma'nın 'Yıldız'ı Eda Ece, katıldığı ödül ecesinde seçimde AK Parti ve Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy veren depremzedeleri hedef aldı. Sosyal medya Eda Ece'ye karşı ayağa kalktı.

Seçim döneminde açıktan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren isimlerden birisi olan Yasak Elma dizisinin 'Yıldız'ı oyuncu Eda Ece, seçim sonuçlarını hazmedemedi. Eda Ece, deprem bölgesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye verilen oylara gönderme yaparak, depremzedeleri hedef aldı. 

Yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı!

ELLE Style Awards ödül töreninde "Yılın Elle Kızı" ödülünü alan oyuncu Eda Ece, önce espirilerle kendisiyle dalga geçti sonra da deprem bölgesinde yaşayan vatandaşları oy tercihleri üzerinden hedef aldı. Eda Ece, "Deprem bölgesinde yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı, sandıktan onu anladık ama neyse..." dedi.

Sosyal medyadan büyük tepki...

Bu sözler üzerine sosyal medyada Eda Ece'ye tepki yağdı. Kimi sosyal medya kullanıcıları "Ne yardım yapmış acaba açıklasa da öğrensek" derken, bazı sosyal medya kullanıcıları da "Seçim de bitti Eda neyin peşindesin?" diye sordu. Bazı kullanıcılar ise "Ödü törenlerinde siyasi şov yapmak moda oldu" diye tepki gösterdi. 

Instagram'dan yeni video yayınladı

Tepkiler sonrası Eda Ece Instagram hesabından yayınladığı videoda şunları söyledi: “Dergini kapağını çektiğimiz an deprem felaketi oldu. Ve biz işi falan bıraktık. O ayki duyarlılık da tam kapağa denk gelmesi nedeniyle yılın kapağı benim kapağım seçildi. Ve bana ödül verildi. Bu yüzden beni takdim ederlerken de deprem konusu geçti. Ben yoksa niye deprem diyeyim? Konu buydu yani. Şubat kapağı olmayıp da haziran kapağı olsaydı gidip de ‘bu arada da deprem’ diyecek halim yok.”

Şaka yaparak da bazı şeyleri aşıyorsun bu arada

“Bir sürü mağdur olan bu acıyı yaşayan, ailesinden kaybı olan arkadaşlarım var benim. Ben zaten hassas travma yaşamışım. Ben niye bununla dalga geçeyim? Dalga malga bunu yazan zaten art niyetli. Baştan sona mizahi şekilde ele aldım. Ben ‘Yıldız’da da bunu yaptım. Şaka yaparak da bazı şeyleri aşıyorsun bu arada. Mizahla ben bazı şeyleri kotarıyorum. Benim stilim bu. Bunun içinde bir hakaret yok.”

Linççi tayfa sandık şakama da bozulmuş

“Linççi tayfa sandık şakama da bozulmuş. Ben kendim, özgür bir birey olarak, kendi özgürlüğümü savunup, başkasının özgürlüğünü savunmayacak zekada biri değilim. İsteyen bardağa oy verir, isteyen tuzluğa oy verir, isteyen Ahmet’e verir, isteyen Mehmet’e verir. Buna ben bir şey diyemem. Özgürlük sadece bana değil, özgürlük herkese. İsteyen istediğine oy verir, isteyen istediği sandığa gider. Ben orada baştan sona mizahi bir dil ile ele aldım.”

Fesatça, negatifçe bakmak linççi tayfanın işi

“Hani eskiden Levent Kırca İSKİ’yi arıyordu ya kafasında sabunla ‘İkide bir sular kesiliyor’ diye. Ve biz buna gülüyorduk. Fesatça, negatifçe bakmak linççi tayfanın işi. Ayrıca benim tek bir hassasiyetim var. Şimdi onlar da bana yazıyor. Aslında öyle bir konu da yok da neyse… ‘Seni biliyoruz…’ falan diye. Benim kötü niyetle kimsenin acısını travmasını tetikleyecek bir şey falan söylemek falan gibi bir amacım asla yoktu yani. Daha fazla da uzatmayalım.”

Sitene Ekle