BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yargıtay cemaatin imamının peşine düştü

Yargıtay Birinci Dairesi, cemaatin imamı iddialarına ilişkin Mehmet Ali Şahin'den bilgi ve belge istedi.

Abone ol

AK Parti'li Mehmet Ali Şahin'in, "Yargıtay'da cemaatin imamı var" iddiası Yargıtay Birinci Başkanlığı'nı harekete geçirdi. Yargıtay, Şahin'den iddiasıyla ilgili sahip olduğu bilgileri istedi.

Yargıtay Birinci Başkanlığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in gündeme getirdiği iddianın ardından ön inceleme başlattı. Yargıtay, Şahin'den iddiasıyla ilgili bildiklerini yazılı olarak bildirmesini istedi.

Yargıtay, ön inceleme sonucunda iddiaları doğrulayacak somut kanıtlara ulaşırsa inceleme ve soruşturma aşamasına geçecek.

ŞAHİN'DEN JET AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Yargıtay’daki cemaat imamı" açıklaması üzerine Yargıtay’ın elindeki bilgi ve belgeleri istemesiyle ilgili, "Bildiklerimi önümüzdeki hafta yazıyla Yargıtay Başkanlığı’mıza takdim edeceğim" dedi.

AK Parti’li Şahin, Karabük’te Şirinevler Mahallesi’ndeki Merkez Camii’inde cuma namazını kıldıktan sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şahin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısını değiştiren yasa teklifini incelediğini ve Anayasa’ya aykırılık görmediğini söyledi. Şahin, "Gerekirse Adalet Komisyonu, Anayasa Komisyonu’nun da görüşünü alabilir bu konuda. Çünkü Anayasa’ya aykırı olup olmadığı konusunda en yetkin ve tek komisyon Anayasa Komisyonu’dur" diye konuştu.

Şahin, "Yargıtay’daki cemaat imamı" açıklamalarıyla ilgili Yargıtay’ın kendisinden elindeki bilgi ve belgeleri istemesine ilişkin soru üzerine ise "Bu konuda bildiklerimi ben de bir yazıyla Yargıtay Başkanlığı’mıza önümüzdeki hafta takdim edeceğim. Yargıtay Başkanlığı’mız gizli damgalı bir yazıyla bana gönderdi. Ben de yine aynı şekilde gizli damgalı bir yazıyla düşüncelerimi ve bildiklerimi aktaracağım" dedi.

ŞAHİN NE DEMİŞTİ?

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay’la ilgili çarpıcı bir iddiada bulunmuştu. Şahin, Yargıtay’da “cemaatin imamı” olarak nitelendirilen bir kişinin, bir işadamıyla ilgili dosyayı Pensilvanya'ya gönderdiğini öne sürdü.