BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Selçuk Uluergüven son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinema ve tiyatrosunun ünlü ismi Selçuk Uluergüven son yolculuğuna uğurlandı. Uluergüven, vasiyeti üzerine trafik kazası sonucu hayatın...

Abone ol

Türk sinema ve tiyatrosunun ünlü ismi Selçuk Uluergüven son yolculuğuna uğurlandı. Uluergüven, vasiyeti üzerine trafik kazası sonucu hayatını kaybeden oğlu Eren Uluergüven’in yanına defnedildi.
Solunum yetmezliği sonucu 2 gün önce Aydın’da hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun usta ismi Selçuk Uluergüven için ilk tören Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Daha sonra Üsküdar’da bulunan Şakirin Cami’nde Uluergüven için cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine usta oyuncunun eşi Türkan Uluergüven, oğlu Emre Uluergüven’in yanı sıra Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, sanatçı dostları Zihni Göktay, Ali Uyandıran, Atalay Uluışık, Engin Şenkan, Rutkay Aziz, sevenleri ve yakınları katıldı. Emre Uluergüven cenaze namazı öncesinde taziyeleri kabul etti. Babasının bir süredir yoğun bakımda olduğunu dile getiren Emre Uluergüven, “Ondan önce felç geçirmişti. Felci atlattı. Hatta yarı felçli olarak orada sahneye çıktı. Birkaç oyun oynadılar. Civar köylere gitti orada oyun oynadı. Ama hastalığı izin vermedi. Kalça kırığının ardından enfeksiyon kaptı, yaşlılık vesaire. Solunum yetmezliğinden vefat etti. Son dönemlerinde biraz sıkıntı çekti” şeklinde konuştu.
Usta oyuncunun yüzlerce tiyatro oyunu, sinema filmleri olduğunu aktaran Uluergüven, “Ama tabi ki ‘Bizimkiler’ ile tüm Türkiye çapında tanındı. Türkiye’de hiçbir sanatçı hak ettiği gibi yaşayamaz. Ama mutlu yaşar” dedi.

"HER ZAMAN KIRGINLIKLARI OLDU"
Aydın’a yerleşmesinde bir kırgınlığı olduğunu da sözlerine ekleyen Uluergüven, “Her zaman kırgınlığı oldu. İstanbul’da artık bunalmıştı. Biraz da Anadolu’da tiyatro yapmak istiyordu. Bir Anadolu kentinde de tiyatro kurayım istedi. Ama son 1 yıldır rahatsızlıklar pek izin vermedi” şeklinde konuştu.
‘Bizimkiler’ dizisinde birlikte rol aldıkları oyuncu Atalay Uluışık ise “Çok sevdiğimiz, beraber çalışma şerefine ulaştığım bir ağabeyimize son görevimizi icra etmek için toplandık. Mekanı cennet olsun. Toprağı bol olsun. Sadece ‘Bizimkiler’ dizisindeki ‘Davut Usta’ rolüyle tanınan bir karakterdi ama tiyatroya olan aşkıyla, oyunculuğuyla, yazdığıyla, yönettiğiyle, filmleriyle birçok insanın kalbinde taht kurmuş çok değerli bir sanatçıydı. Ben de kendisini tanıma şerefine ulaştığım için beraber çalışma şansına ulaştığım için kendimi şanslı sayan genç oyunculardan birtanesiyim” dedi.
Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Selçuk Uluergüven’in cenazesi, 10 yıl evvel trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Eren Uluergüven’in Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan kabrinin yanına defnedildi.
(İHA)