BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

MHP’den hükümete şartlı paralel yapı desteği

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "İktidarın belirttiği gibi paralel devlet, çeteleşmiş hakim-savcı-polis varsa iktidar buna karşı ge...

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "İktidarın belirttiği gibi paralel devlet, çeteleşmiş hakim-savcı-polis varsa iktidar buna karşı gereken tedbirleri alır ve almalıdır ancak bunu yargıyı hükümetin emrine sokmadan, kuvvetler ayrılığını çiğnemeden yapması gerekir" dedi.
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Anayasa’nının 138. maddesini okuyarak, "Hiç kimse yargı ya da merci hakimlere emir ve talimat veremez. Genelge gönderemez. Tavsiye ve telkinde bulunamaz. 17 Aralık’ta gerçekleştirilen operasyonun ardından yargı ile ilgili açıklamalar, Anayasa’nın 138. maddesini açıkça ihlal etmektir. İktidar Anayasa’yı ihlal etmiştir. Ayakkabı kutularının içerisinden çıkan dolarların üzerinin kapatılması için yargıyı ve yargıçları eleştiri yağmuruna tutma tavır ve tutumları içerisine girmiştir" dedi.
"Savcı dediğiniz zaman adaletine güveneceksiniz" diyen Yeniçeri, "Siz eğer savcıyı atıyorsanız, savcı bir şey söylüyorsa ve siz hesabınıza geldiğiniz zaman bağımsız mahkeme diye savunuyorsanız, kendi aleyhinize olduğunuz durumlarda savcıyı itibarsızlaştırmaya çalışırsanız size ahlaki kusurlar eklenir" şeklinde konuştu.
(İHA)