BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,75
HABER /  DÜNYA

Metin Şentürk’e Kosova’da büyük ilgi

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi’nin eşi Lumnije Thaçi’nin daveti üzerine Kosova’ya gelen Dünya Engelliler Birliği ve Dünya Engelliler Vakfı Ba...

Abone ol

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi’nin eşi Lumnije Thaçi’nin daveti üzerine Kosova’ya gelen Dünya Engelliler Birliği ve Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk, Kosova’da üst düzey yetkililerle bir dizi temasta bulundu.
Kosova kökenli olan sanatçı Şentürk ilk olarak Başbakan Hashim Thaçi tarafından kabul edildi. Görüşmede Kosova’daki engellilerin yararına olacak faaliyetler ele alındı. Görüşmede karşılıklı hediye takdiminin yapılmasının ardından mikrofonlara konuşan Şentürk, anne ve babasının Kosovalı olduğunu hatırlatarak, Türkiye ile Kosova arasında engellilerle ilgili projeler geliştirmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.
Kosova Başbakanı ile engelliler konusunda projeler yapmayı planladıklarını, ayrıca Başbakan Thaçi’nin eşinin Türkiye’deki Engelliler Vakfı’nın Onursal Başkanı ilan ettiklerini kaydeden Şentürk, “Kosova’da görmeyen, işitmeyen, yürüyemeyen engelli arkadaşlar ve kardeşlerimiz için buralarda güzel şeyler yapmak istiyoruz. Kosova zor günlerden geçti. Bunu bütün dünya gördü ve biliyor. Dolayısıyla Kosova’nın bu konuda hassasiyeti var. Ben, dikkatlerin biraz buraya çekilerek, özellikle Türkiye’nin Kosova’ya olan sevgisini, hem sayın Başbakanımızın hem de Türkiye’deki halkın ve Türkiye’deki Kosovalı işadamların desteğini buraya biraz kanalize ettiğimizde, burada çok farklı şeylerin olacağını düşünüyorum” ifadelerini kulandı.
Ünlü sanatçıya Priştine ziyaretinde eşlik eden Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu da yaptığı açıklamada, Metin Şentürk’ün hem insani hem de sanat alanında yaptığı işleri takdirle karşıladıklarını belirterek, “Kendilerinin Kosovalı olmasından gurur duymaktayız. Şentürk’ün kökenini unutmamakta ve Kosova’ya yardım etmek için her daim hazır olmasından mutluluk duymaktayız” dedi.
Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkileri mükemmel olarak niteleyen Büyükelçi Spahiu, Türkiye’nin Kosova’ya tüm alanlarda destek ve yardımlarını sunduğunu, Metin Şentük’ün de bu desteğin bir parçası olmasından memnuniyetlik duyduklarını iafde etti.
İki günlük Kosova ziyaretinin ilk gününde Priştine’de Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj tarafından da kabul edilen ünlü sanatçı Metin Şentürk, daha sonra Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Memli Krasniqi ile de bir araya geldi. Samimi atmosferde geçen görüşmede iki ülke arasında kültürel ilişki ve işbirliğin başarıyla geliştiği değerlendirildi.
Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada ev sahibi Başbakan Thaçi’nin eşi Lumnije Thaçi, Kosova’da engelliler dernek ve kuruluşlarının en kısa bir zamanda Uluslararası Engelliler Federasyon ve Vakıfları’na üye olması için uğraş verdiklerini belirtti. Bu amaca ulaşmak için Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk ile bu girişimi birlikte başlattıklarını kaydeden Lumnije Thaçi, “Engelliler konusunda Kosova’da gerçekleştirilecek bazı projeleri ele aldık. Bu işbirliğin gelecekte de daha yoğun bir şekilde devam edeceğine inanıyoruz” dedi.
Metin Şentürk de yaptığı açıklamada, Kosova’da engelliler yararına konser düzenleyeceklerinin müjdesini verdi. “Bir konser vermeyi planlıyoruz. Tabi ki engelli kardeşlerimizin yararına olacak bir konser. Bizim herhangi bir beklentimizin olmayacağı bir konser olacak, iyi ama aynı zamanda Kosovalı dostlarımızın orada olacağı bir konser düzenleyeceğiz” diye konuştu.
“Kosovalı dostlarımzı o konserde görmek istiyorum” esprisini yapan sanatçı Şentürk, çok coşkulu ve geniş katılımlı konserin hazırlıklarının yapılmasının ardından burada olacaklarını belirtti.
Kosovalılar tarafından büyük ilgi gören Metin Şentürk, ebeveynlerinin doğduğu Priştine’de dolaşmayı da ihmal etmedi.
(İHA)