BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yargı, AK Parti'nin yan kuruluşu gibi!

CHP Lideri, hükümetin Deniz Feneri sessizliğini şöyle yorumladı: Sükut ikrardan gelir. Durum çok vahim...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri davası savcılarının görevden alınmasıyla ilgili hükümeti sorumlu tuttu ve yargıya yüklendi. Deniz Feneri ve e.V'nin peşini bırakmayacağının sinyalini veren CHP Lideri, "Yargı AKP'nin yan kuruluşu haline geldi" diye çıkıştı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Faruk Lağoğlu'nun da bulunduğu 9 kişilik CHP heyeti ile sabaha karşı Somali'ye hareket etti.

Uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesine şu açıklamaları yaptı;

ŞİMDİ HİÇ SESLERİ ÇIKMIYOR

Kılıçdaroğlu, CHP tarafından yapılan her açıklamanın AK Partililer tarafından itiraza maruz kaldığını ancak son zamanlarda AK Partililerin sessiz kalışını sorguladı;

"Deniz Feneri e.V'nin 3 savcısı bir anda görevden alındı. Eskiden, AKP ile ilgili bir şey sorduğumuzada başta Başbakan, bakanlar olmak üzere genel başkan yardımcıları, Meclis Grup başkanvekilleri koro halinde söylediklerimize itiraz eder, her türlü şikayette bulunurlardı.

Şimdi Deniz Feneri e.V soruşturmasıyla ilgili önemli sorular yöneltiyorum hiç biri ses çıkarmıyor.

Soruşturma kayıp paralarını, operasyon yapılacağını önceden sızdıranların kim olduğunu ima ediyoruz ama sesleri çıkmıyor. Gelinin durum son derece vahim ve kötü bir tablodur.

HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE OYUN OYNANIYOR

Deniz Feneri savcılarının görevden alınmasını 'vahim bir olay' diye belirten Kılıçdaroğlu, 'Herkesin gözü önünde oynanan bir oyun var' dedi ve açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Bu olayı nasıl kapatacaklarının çalışmasını yapıyorlar. Savcıların elinden soruşturmanın alınması büyük olaydır. Çok cüretkar ve herkesin gözü önünde oynanan bir oyun var.

Dikkatimi çeken bir şey var. Bütün bu oyunlar oynanırken "hukuk", "adalet" diyen mangalda kül bırakmayan AKP yandaşı gruplar vardı. Şimdi onların ağzından tek bir söz çıkmıyor. Acı olan bu. Sadece Nazlı Ilıcak'ı bunun dışında tutuyorum.

İnsanda biraz vicdan olur. Vicdan yok. Bu kadar olmaz ki. Herkesin gözleri önünde insanların ulvi duyguları sömürülerek yardım toplanıyor. Toplanan paraların yoksullara yardım adı altında dağıtılacağı söyleniyor. Çıktıkları yola ve gelinen noktaya bakın. İnsanda insaf olur biraz."

NEREDE BAROLAR BİRLİĞİ

Önemli olan bir şey daha var. Yargıda, inanılmaz olaylar yaşanırken, Türkiye Barolar Birliği ne işe yarıyor? Bunların görevi işlevi yok mu? Sanki ses çıkartmamak üzerine kendilerini programlamışlar. Nasıl teslim olunur herhalde bunun çabaları içindeler.

ADLİYELER İŞLEVİNİ YİTİRDİ

Yakında yeni adli yılın açılışı yapılacak. Adli yıl açılsa ne olur açılmasa ne olur? Çünkü adliyeler işlevini kaybetti. Bağımsız yargıdan söz edecekler. Yargı o kadar bağımlı hale geldi ki, AKP'nin yan kuruluş oldu.