BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,08
ALTIN 2.469,39
HABER /  DÜNYA

Kaçak Kaddafi dede oldu

Kaddafi’nin Cezayir’e kaçan kızı Ayşe’nin bir kız bebek doğurduğu açıklandı

Abone ol

Adının açıklanmasını istemeyen Cezayirli hükümet kaynağı, Kaddafi'nin 35 yaşındaki kızı Ayşe'nin sabah erken saatlerde doğum yaptığını ve bir kız bebek dünyaya getirdiğini söyledi. Cezayirli yetkili, Ayşe Kaddafi ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Libya'da isyancı güçlerin başkent Trablus'u ele geçirmelerinin ardından ortadan kaybolan Muammer Kaddafi ve ailesinin izi bir haftadır bulunamıyordu. Ancak önceki gün Cezayir yönetimi, Kaddafi'nin eşi Safiye, kızı Ayşe, oğulları Hannibal ve Muhammed ile çocuklarının topraklarında olduğunu açıklamıştı. Libyalı asiler bu duruma büyük tepki gösterip Cezayir yönetimini "Kaddafi ailesini kurtarmaya çalışmakla" suçladı. Ancak Cezayir yönetimi "insani nedenlerle Kaddafi ailesini kabul ettiğini" duyurdu. Kastedilen 'insani nedenler' ise dün Cezayir'den gelen haberle ortaya çıktı. Cezayirli hükümet kaynağı, Kaddafi'nin kızı Ayşe'nin dün sabah erken saatlerde doğum yaptığını ve bir kız bebek dünyaya getirdiğini, anne ve bebeğin durumunun iyi olduğunu söyledi. 9 aylık hamile olan Ayşe'nin eylülde doğum yapması bekleniyordu.

12 SAAT BEKLETİLDİLER

Cezayir basını ise Kaddafi ailesinin önceki sabah yedi araçlık bir konvoyla Libya sınırındaki Illiza kentine geldiklerini yazdı. Habere göre, Kaddafi ailesi Cezayir yönetimi ülkeye girişlerini onaylayana kadar 12 saat boyunca sınırda bekledi. Sonunda hiçbirinin "uluslararası ceza mahkemesi tarafından aranmadığı" gözönünde tutularak ve Ayşe Kaddafi'nin durumunun da etkisiyle girişlerine izin verildi. Kaddafi ailesi "insain yardım muhtaç mülteci" statüsüyle ülkeye kabul edildi. Kaynaklara göre aile hala Illiza'da ve başkente gitmelerini izin verilmeyecek.

KADDAFİ FİZAN'A GİTTİ

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, geçen cuma günü başkent Trablus'tan ülkenin güneyindeki çöl kasabası Fizan'a gittiği öne sürüldü. İngiliz Sky News'un haberine göre Kaddafi'nin öldürüldüğü söylenen oğlu Hamis'in 17 yaşındaki koruması, Kaddafi'nin geçen cumartesi saat 01.30 civarında Trablus'taki bir yerleşimde oğlu Hamis'le görüştüğünü, görüşmeye daha sonra kızı Ayşe'nin de katıldığını anlattı.

Kaddafi'nin görüşme yerine bir araçla geldiğini, görüşmenin kısa sürdüğünü söyleyen muhafız, Kaddafi'nin daha sonra ciple Libya'nın güneyinde bulunan Fizan kentine gittiğini belirtti. Muhalif güçlerin başkent Trablus'u ele geçirdiği geçen haftadan bu yana Kaddafi'nin yeri bilinmiyor. Öte yandan Sirte'de bulunan Kaddafi güçlerinin, başkent Trablus'un suyunun üçte ikisini kestiği bildirildi. AB İnsani Yardım Bürosu ECHO'nun raporunda, Trablus'ta su sıkıntısı yaşandığı, yardım örgütlerinin tankerlerle kente su taşıması gerektiği yazıldı.